aranyköpések Grafika-sarok karaktertérkép
aglanir családjai kapcsolati háló tumblr

naptár

Aglanir.  A középkori birodalom, melyet észak felől a Taranis hegység, délről a Tritón tenger határol. Ez a nem mindennapi vidék az a hely, ahol a legendák életre kelnek. A viszályoktól szétszabdalt világ új hősöket, és szélhámosokat teremt, akik történetét időről-időre elmeséli Anders, a Krónikás.
Légy egy, a világ hősei közül. Válassz oldalt, és csatlakozz egy új kalandhoz.


 

 

 

 

 képre vár: -

 

Téma: NRT, Középkori, Fantasy RPG - hosszú reagok
Szerkesztő: Andes  Mindenes: Kaya
Nyitás: 2016.01.22 Re-start: 2017.07.07.

Évszak: nyár - a harmadik évad végéig!
Regisztrált felhasználók: 13
Játékosok száma: 13
Karekterek száma: 88 (ebből njk: 14)
ebből nő:  43 ebből férfi: 45
Hozzászólások száma a fórumban: 1680

utoljára frissült:
2017.07.21. (15:00)


 

 

 

Hősregék

Kibeszélőposzt

2017.07.07. 14:00, Anders
#forpony

Kedveseim,

Elmondhatatlan hálát érzek, amiért ilyen sokan, ilyen rövid időn belül reagáltatok a megkeresésemre – továbbra is várom a #forponyt, mert minden egyes alkalommal mosolyt csal az arcomra. Be kell vallani, hogy a vállalkozás merész; Az idő és jómagam nem igazán egyezünk, az a kis komisz elég gyakran megtréfál, de azért igyekezni fogok dűlőre jutni vele.

Ahogyan azt az eggyel korábbi irományomban említettem, egy időugrással nyitnánk – minimum egy évvel később, nyáridőben vennék fel a fonalat, egy kisebb polgári forradalom után. Az elnyomott mágusok már eddig is fel-fellázadtak elnyomóik ellen; persze csendesen, eddig leginkább csak suttogva elégedetlenkedtek, de az Aldayrok terjeszkedő hatalmát megneszelve bátrabbakká válhattak. Néhány renegát mágus néhány hétre sikeresen kivívta Nemetona függetlenségét, kizárva a toronyból a katonák seregét… A külvilágból is érkezett számukra segítség; kóbormágusok, zugboszorkák szították az elégedetlenség tűzét, fellázítva a mágiahasználókat az emberek ellen. (A felkelésnek voltak különböző vezetői, de erről majd egy krónikás mesében ejtenék szót, ha ebbe beleegyeztek, kiegészítve azokkal az ötletekkel, amiket ti jónak gondoltok). A forradalom lángjai jó pár hónapon keresztül perzselték a birodalmat, mielőtt sikerült volna vérbe fojtani. Sok mágust végeztek ki; ártatlanokat, bűnösöket egyaránt – még magát a Főmágust is meggyötörték, pedig Ő végig a józan ész hangja maradt. A vezetői posztját is csak névlegesen tarthatta meg; Mindenki tudja, hogy a Torony ügyeit már egyedül a lovagparancsnok tartja kézben. A mágusok helyzete a lázadás óta rosszabb, mint valaha.

Az, hogy melyik tájegységen ezen események alatt mi minden történt, nagyban függ attól, hogy ki, és melyik karakterét szeretné megtartani; Kérlek, hogy ezeket kommentben jelezzétek, kiegészítve néhány mondattal arról, hogy mi történhetett vele, és szerinted milyen kapcsolata fűződött mások karaktereihez. A kommentekben, és a chatben így esély lesz arra, hogy összehangoljuk az elképzeléseinket. Szeretném, ha kialakulna egy ötletbörze, amelyekből a legjobbakat kiválogatva tudunk összegyúrni valami megfelelőt. Természetesen a korábban elkezdett ármánykodások is folytatódhatnak, kiegészülhetnek… Ne fogjátok vissza magatokat!

Előre is várom, hogy újra együtt alkothassunk!

Kommentre fel!

ÁTVEHETŐ KARAKTEREK (ízlésre igazíthatók)

MORON ROCHWADOR

BRANAN ROCHWADOR

GRIFFITH ALDAYR

CYRILL RIMADAR

AURAE VALOTRIEN

SABRINE SOSSA

15 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2017.07.11. 17:11
Soraya

Kaelsea Maddox: Ő és a csapata megpróbálták elkerülni a forradalmat, amennyire lehetett. A patkányok visszahúzódtak az üregükbe és csak néha bújtak elő kihasználni az adódó alkalmakat. Seat eddig sem foglalkoztatták a világ történései és ez a hozzáállása az elmúlt egy évben sem változott meg. Korábban sem éltek túl fényesen, így alig tűnt fel a különbség. Az első pletykák hírére felhalmoztak egy kisebb készletet és azon igyekezték túlélni az évet. Sápadtabb, mint korábban és karikásabbak a szemei, mint korábban - de még él, akárcsak az elvei is, szóval magához képest még boldog is.

2017.07.10. 16:19
Daphne

RAGNA THORVEIG: Szintén zenész. Csak az a kérdés, hány katona és/vagy lázongó csatangált rossz helyen, rossz időben, rossz attitűddel.
GILLIAN D'EVREUX: Az elmúlt egy év meghatározó élménye volt, amikor hosszú idő után engedte gondosan takargatott érzelmeit megmutatkozni egy egészen rövid botlás erejéig. Szintén meghatározó élmény volt a virágdíszítések felelőseként erőltetett mosollyal végignézni, ahogy a férfi, aki mindkettejük akaratán kívül elrabolta a szívét, megházasodik. És mégis, Gill azóta is a vidari palotában szolgál kertészként, ahogy tette azt a forradalom ideje alatt is mindvégig, közeli veszély ide vagy oda - rajta kellett tartania a szemét Lord Agenyren, tudnia kellett, hogy minden csatából győztesen és épségben tér haza.
NARYSSA WINDWIGGLER: A forradalom mindössze annyiban érintette, hogy az gyakran volt témája az asszonyok közti pletykálkodásnak. Egyébiránt kezd egyre inkább beleszokni a feleség szerepébe, valamint abba is, hogy talán nem a Riker nevet kellene szeretnie, hanem egy Joderick névre hallgató nagy oroszlánt. Aztán ott van még a dolog, hogy a róla szóló pletykák fele azon gúnyolódik, hogy valószínűleg képtelen lesz kihordani a Riker-örököst, a másik fele meg éppen arról szól, hogy már úton van az a bizonyos örökös. Kérdés, mi az igazság...

2017.07.10. 16:18
Daphne

No, végre én is eljutottam idáig, szóval nem is húznám tovább az időt. Olyan leszek, mint a dokik, és a rossz hírrel kezdem, aztán térek át a jóra, mert úgy kevésbé fáj. Asszem. :'D

Szóval, a helyzet az, hogy jelenlegi állapotomban egészen biztosan nem tudom tovább vinni minden karakterem. Vérzik a szívem, nagyon, de így is nehezen találom az egyensúlyt a magánélet és a tennivalók között, és feleslegesen nem akarok semmit és senkit lekötni (gondolok itt karakterekre, arcokra, mindenre). Le szeretném adni (keresésektől függően törölni/átruházni) a következő szívem csücskeit: ERIK BOWEN, BRANAN ROCHWADOR, ROYCE EARDWULF, GRIFFITH ALDAYR, CYRILL RIMADAR, SABRINE SOSSA, AURAE VALOTRIEN. Ez így leírva még szörnyűbb, mint kigondolva, de így is félek, hogy elég leszek-e a maradékhoz... A felsoroltak esetében az az "egyszerű" indokom van, hogy - valószínűleg önhibámból adódóan - kevés alkalmam adódott kijátszani a karaktereket és/vagy nem látok már bennük annyi potenciált, hogy feláldozzam az oltárukon a megmaradókat.
(P.S.: Royce-ot és Eriket el tudnám képzelni NJK-ként, már csak a befolyásuk és/vagy a hatalmi harcokban elfoglalt szerepük miatt is, de ezt nem az én tisztem eldönteni.)

És akkor evezzünk kellemesebb vizekre...
CELAWAN SAGRAMOUR: Hercegünknek volt baja bőven, és nem csak azért, mert nem tudta vállal levenni a mágusvérűeket. Igazából nem tudom, van-e értelme szaporítani a szót, mert az ő szerepe, illetve a vele történtek már meg vannak örökítve a Krónikás meséjében és az  előző hozzászólásokban. Immáron házas ember (mondhatnám, hogy boldog, de Celawan ugye akkor boldog, ha azt akarja, hogy boldognak lásd), és bár kiválóan titkolta, az örököse elvesztését nehezen viselte. A feleségét először Rheya hölgykoszorújával együtt biztonságos helyre küldte, de miután a drágalátos ara szó szerint visszaszökött a fővárosba, jobbnak látta a saját oldalán tudni őt. Drusala fellépése miatt is fájhat a feje, de két oldalról is kapja az ívet (Tyria és Warren), így a távolságtartás várhatóan nem tart már sokáig.
YSOLDE OLWYN: Szintén hű maradt mindenhez, amiben hitt. Áldotta az isteneket, hogy a forradalom miatt az apja teljesen megfeledkezett a kiházasításáról, majd rögtön el is átkozta magát emiatt... de azért nem bánta, hogy egy jó darabig nem kell még félnie. Nem a bűntudat vette rá, hogy egyszer megkíséreljen megszökni - már azon volt, hogy szálanként tépi ki a saját haját, ha tovább kell ülnie a babérjain. Harcolni akar, segíteni; talán maga sem tudta, pontosan kinek, de az biztos, hogy kezdett beleőrülni abba, hogy hivatalosan nincs más dolga, mint sopánkodni és aggódni. Ezért húzta magára az egyik palotaőr hacukáját, hogy aztán személyesen a nagybátyja szimatolja ki a turpisságot.
WARREN OHRMONT: Tulajdonképpen Rheya és a vidék között ingázott mindvégig; természetesen Celawan herceg oldalán harcolt, amikor szükség volt rá, de akadtak olyan időszakok is, amikor a hadsereg stratégái üléseztek valahol, ekkor pedig a királyi család hölgy tagjainak őrzése volt a feladata. Tekintve, hogy az újdonsült hercegné a férje oldalán maradt, Celawan leghűbb bizalmasaként főleg Tyriát kellett szemmel tartania - és bár kifejezetten megkedvelte barátja szíve hölgyét, azért az ő szíve inkább vidék felé húzott volna... Nem véletlenül próbálja győzködni Celawant, hogy gondolja át, hogyan bánik a húgával.
DELILAH SAERUS: A sorsa pontos alakulásának meghatározáshoz azt hiszem még egyeztetésre van szükség Ra és köztem, de az biztos, hogy a forradalom őt nem érintette különösebben.
RAGNA THORVEIG: Szintén zenész. Csak az a kérdés, hány katona és/vagy lázongó csatangált rossz helyen, rossz időben, rossz attitűddel

2017.07.10. 10:49
kittina

Aeron A forradalom mindnekit váratlanul ért, és ez nem volt másképpen a Berith vidéki emberekkel sem. Igaz, hogy ők is terveztek hasonlót de nem volt még megfelelő az idő a megvalósításra. Nekik ez csak kapóra jött így, amíg tartott a felkelés addig ők csendben mit sem fiyelve rájuk tovább szötték a hálót. Valóban nem a kivérés az erősségük, de kisebb nagyobb íikerrel megtudák álni, hogy magukra vonják a figyelmet. Ezalatt az egy esztendő alatt, a rengedegben talán két sz6vetségesre is szert tettek. Egyikük Ezra Thornton, aki viszonylag rövid idő alatt, elég nagy nevet szerzet magának. A másik szövetséges pedig a rengetegben megbúvó nomádok. Bár ez a szövetség még elég gyerek cipőben jár, még nem forrt ki teljesen bizalom.  

Leopold Nos, Leo szerintem nagy ívben tett a forradalomra. Amint tudott összeszedett egy kis pénz és elutazott a tengerre, hogy onnan elhajókázon valamerre, De mire lejutott a tengerhez elherdálta valamennyi pénzét így,  Tritónnál rangadt. Valószínűleg a napokban is ott lehet megtalálni, de már tervezi haza tértét a városba. 

Arwathil A renetegben biztonságban volt, Úrnőjüknek hála nekik semmi gondjuk nem származott ebből a felkelésből. Manapság is folytatja gyógyitó tevékenységét és mit ne mondjak egyre ügyesebb. 

Rosanne Talán ő érzett a legkevesebbett a forradalomból, hisz mikor a fülébe jutottak a pletykák ő hitt a hatodik érzékének. Mindent félbe hagyva fogta a legénységét és hajóra száltak.

2017.07.09. 19:35
winnie

Markus - Aktívan részt vett Nemetona ostromában, s valami isteni csodával határos módon túl is élte azt. Engedelmes begyűjtőként követte a parancsokat, amivel mind magát, mint feletteseit meglepte. Ha a forradalom és az azt követő tisztogatások mást nem is, legalább több munkát biztosított számára.

Daven - A zavargások nem befolyásolták Daven mindennapos életét, még mindig felderítőként rója a rengeteget, sőt volt szerencséje részt venni pár fosztogatáson is.

Carlan - Mint az borítékolható volt, a lázongások leverése után a Tolvaj Céh befolyásosabb lett mint valaha. A céh nem avatkozott közvetlenül be a királyságban dúló konfliktusba, megtartották viszonylagos semlegességüket, és habár a forradalom őket sem hagyta érintetlenül, a pillanatnyi anarchia elhatalmasodásával az illegális tevékenységek virágzásnak indultak, s a rend viszonylagos helyreállítása után már gyökeret tudtak verni olyan helyeken is, ahol eddig nem. Carlannak is kapóra jött a fejetlenség, hisz lelkiismeretesen meg tudta tömni a zsebeit.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 KorábbiakLegelső hozzászólások