aranyköpések Grafika-sarok karaktertérkép
aglanir családjai kapcsolati háló tumblr

naptár

Aglanir.  A középkori birodalom, melyet észak felől a Taranis hegység, délről a Tritón tenger határol. Ez a nem mindennapi vidék az a hely, ahol a legendák életre kelnek. A viszályoktól szétszabdalt világ új hősöket, és szélhámosokat teremt, akik történetét időről-időre elmeséli Anders, a Krónikás.
Légy egy, a világ hősei közül. Válassz oldalt, és csatlakozz egy új kalandhoz.


 

 

 

 

 képre vár: -

 

Téma: NRT, Középkori, Fantasy RPG - hosszú reagok
Szerkesztő: Andes  Mindenes: Kaya
Nyitás: 2016.01.22 Re-start: 2017.07.07.

Évszak: nyár - a harmadik évad végéig!
Regisztrált felhasználók: 13
Játékosok száma: 13
Karekterek száma: 88 (ebből njk: 14)
ebből nő:  43 ebből férfi: 45
Hozzászólások száma a fórumban: 1680

utoljára frissült:
2017.07.21. (15:00)


 

 

 

Aglanir világa
Fórumok : Morrigui puszta Fórumok: 

Témák: Hozzászólás (Utolsó)
Falvak

Elszórtan a pusztaságban több, apró településsel találkozhatunk, amelyeknek lakói éleseszű, dolgos parasztemberek. Legtöbben természetesen földművelésből, és álattenyésztésből élnek, de akadnak köztük mesteremberek és kalmárok is. Egyszerű, földszintes épületekben élnek, amikhez saját veteményeskert, és különféle lábasjószág tartozik; Sokan tartanak a tojásáért, és a húsáért baromfit.

40 (2017.07.19.)
Lápvidék

A lápvidék helyén valaha egy, sekély, de tisztsavízű tó terült el, amelyet aztán a gazdálkodás miatt lecsapoltak. A teljesen felázott területet néhol buja növényzet, míg máshol egybefüggő, mozdulatlan víztükör borítja. A cuppogós sár mélysége hirtelen változik, így óvatosnak kell lennie annak, aki letéved az ösvényről.
Amikor leszáll az est, zöldesárnyalatú lidércfények jelennek meg a láp felett, kacérkodón lebegve az arra járó szeme előtt, hogy kövesse az ingoványba. Gyakran látni a telihold fényében tűnékeny, áttetsző szellemeket, amelyek az egyik pillanatban még valóságosnak tűnnek, a másikban pedig szertefoszlanak. Úgy tartják, az ingoványba fulladtak lelkei keresik a kiutat éjjelenként, és ők azok, akik a gyanútlan vándort tévútra vezetik.

13 (2017.07.07.)
Legelők

A Morrigui puszta kedvez az állattenyésztésnek, és a mezőgazdaságnak. A dúsabb füvű legelőkön szarvasmarhákat, a szárazabb, szikár legelőkön juhokat legeltetnek. A selymes pusztákon túl, a határban szőke búzatáblákat láthatunk, amelyek lustán hullámoznak a szélben. A földeken parasztok dolgoznak nagy szorgalommal, kiknek munkájat néhol maguk a Mágusok segítik.

16 (2017.07.07.)
Nemetona Kőtornyai

A legendák szerint Nemetona a védelmező istennője minden mágikus helynek, mint például a köröknek és a mágikus ligeteknek. Nem volt kérdés hát, hogy a Mágusok otthonául szolgáló kőtornyokat neki szentelik - reménykedtek abban, hogy az istennő védelmező ölében maguk is békében élhetnek.
Nemetona Fehér Kőtornyai már messziről kimagasodnak a Morrigui puszta lápvidékéből. Maga az épületegyüttes három, szorosan egymásba kapaszkodó toronyból áll, de hozzájuk eljutni sem egyszerű, hiszen a láp híres trükkösségéről. Egy fehér, karcsú híd vezet a vaskos kapukig. A híd elején és közvetlenül a bejárat előtt is őrök strázsálnak, akik könnyedén kipenderítik azt, akinek nincs keresnivalója a környéken. Az ajtót a farkába harapó, sárkányfejű kígyó díszíti, amely az Első Összecsapások emlékeztetője. A Mágia hatalmas, de könnyedén elpusztíthatja azt, aki használja.
A bejárat a legalacsonyabb toronyba nyílik, amelynek földszintjén az előcsarnok található, ahol újabb lovagokba botolhatunk, akik addig marasztalnak, amíg Theadas Főmágus, vagy Morrowind Főparancsnok személyesen nem vet ránk egy pillantást, és dönt arról, hogy tovább haladhatunk-e. Ez a torony ad szállást a vendégeknek, és a katonáknak, akiket Kőtornyok őrzésére szenteltek fel.
A második toronyba egy lépcsőn, és egy, a két épület között áthidaló fedett átjárón lehet eljutni. Ennek földszintje ad otthont a könyvtárnak; Magas, széles terem, melynek plafonig érő polcait roskadásig megpakolták könyvekkel. A fényről díszes ólomüvegablakok, és fáklyák gondoskodnak. Az második emeleten találhatóak a gyakorlószobák, és a bájitallabor, melynek levegőjét mindig belengi az éppen készülő italok gőze. A legfelső szinten van a Főmágus szobája, és a csillagvizsgáló.
A harmadik toronyba szintén egy fedett folyosón keresztül lehet eljutni. Ennek az épületszárnynak a földszintjén található a konyha, és az étkező. A második szinten vannak a tanoncok hálótermei - a lányok, és a fiúk külön-külön hálótermeken osztoznak. A felsőbb szinteken pedig a teljesjogú Mágusok élik mindennapjaikat.
A Kőtornyokhoz tartozik egy botanikus kert, és egy kisebb istálló - utóbbiban a Begyűjtők lovait tartják.

51 (2017.07.07.)
A Varázsló Köntöse

Egy piszkos kis kocsma, aminek épülete magányosan áll a pusztaságban. A kopott cégéren egy ősz, pipázó varázsló néz mogorván a betévedőre. Az épület kétszintes, alsó szintjén magas és széles, míg felső szintjén némileg kisebb, zsindelyes ablakokkal. Belépvén rögtön megcsapja az embert az összetéveszthetetlen kocsmaszag, amelyhez a szokott látvány társul; Masszív, faragott asztalok, méretes székek és lócák.
A pult mögött többnyire magával a tulajdonossal szemezhetünk, akit hajszíne miatt csak Vörös Samnek neveznek. A marcona, negyvenes éveiben járó ember férfi méretei vetekszenek egy kétajtós szekrényével, és már első ránézésre tudható, hogy nem érdemes vele packázni. A pult mögött nyílik az ajtó a konyhába, és a kamrába.
A felső szinten egyetlen szoba található, amibe annyi ágyat zsúfoltak be, amennyit csak a helyiség méreretei megengedtek, így aki itt tölti az éjszakát, nem számíthat teljes magányra.

6 (2017.07.07.)
Vidar

A puszta egyetlen nagyobb városa, amelyet vaskos kőfal vesz körül. A kőfal mögött egyszerű épületek sorakoznak szorosan egymáshoz simulva. Az utcákat itt nem borítja macskakő, és kiépített csatornahálózat sincs, mint a fővárosban. Az emberek többsége a vizet a város közepén álló kútból nyeri. Az itteniek nem élnek fényűző életet, de egyesek szerint mégis gondtalanabbul élnek, mint Aglanir más vidékein.
Vidarban több taverna, és fogadó várja a vendégeket, hogy lemoshassák magukról az út porát; mindenki megtalálja a rangjának, és erszényének megfelelő szállást a városban.
A település központja a piactér, ahol minden megvásárolható, amit a pusztán termelnek – köztük a Mágusok által készített gyógyitalok, és pakolások is.
A törvényeket a városi őrség tartatja be, akiknek közvetlenül Rianon Agenyr parancsol, aki a Morrigui puszta legbefolyásosabb nemese.

81 (2017.07.07.)
Eszmélés barlangja

A puszta szélén, egy keskeny sávban sűrű erdő húzódik, amely számos vadállatnak ad otthont, így kevesen vannak azok, akik a fák közé mernének merészkedni. A fák mögött, egy tisztáson megbújva különös kőkupacra bukkanhat a tévelygő - a sziklák olyan szigorú rendben állnak egymáson, és egymás mellett, hogy az ember csak nehezen hiszi el, hogy mindez a természet műve lehet. Amennyiben elég bátor ahhoz, hogy közelebb sétáljon, rájöhet, hogy valóban nem a természet alkotta meg teljesen az építményt.
A sziklákon különféle rúnák, és szimbólumok sorakoznak, amik már önmagukban elég vészjóslóak, hogy senki ne piszkálja a köveket önszántából. A sziklák egy barlang bejáratát fedik, melyről a mágustanoncok úgy tartják, hogy egyfajta út az Alvilágba.
Amikor elérkezik az idő, és a tanonc megérett arra, hogy valódi Mágus legyen belőle a tanítóival együtt megérkezik a tisztásra, hogy megküzdjön azzal, amit a barlangban talál. Akik már jártak az Eszmélés barlangján belül, mind más leírást adtak róla; valószínűleg azért, mert mind mást tapasztaltak odabent. Különös erő áramlik a mélységben, amely azzal állítja szembe az illetőt, amitől a legjobban retteg. A bukás egyenlő a halállal.

1 (2016.01.22.)