aranyköpések Grafika-sarok karaktertérkép
aglanir családjai kapcsolati háló tumblr

naptár

Aglanir.  A középkori birodalom, melyet észak felől a Taranis hegység, délről a Tritón tenger határol. Ez a nem mindennapi vidék az a hely, ahol a legendák életre kelnek. A viszályoktól szétszabdalt világ új hősöket, és szélhámosokat teremt, akik történetét időről-időre elmeséli Anders, a Krónikás.
Légy egy, a világ hősei közül. Válassz oldalt, és csatlakozz egy új kalandhoz.


 

 

 

 

 képre vár: -

 

Téma: NRT, Középkori, Fantasy RPG - hosszú reagok
Szerkesztő: Andes  Mindenes: Kaya
Nyitás: 2016.01.22 Re-start: 2017.07.07.

Évszak: nyár - a harmadik évad végéig!
Regisztrált felhasználók: 13
Játékosok száma: 13
Karekterek száma: 88 (ebből njk: 14)
ebből nő:  43 ebből férfi: 45
Hozzászólások száma a fórumban: 1680

utoljára frissült:
2017.07.21. (15:00)


 

 

 

Hyradern Breshtil
tünde
199 év
-
Rheya
íjkészítő, rögtönzött tanító

 

T
U
L
A
J
D
O
N
S
Á
G
O
K

Belső
Pozitív:
művelt; ügyesen érvényre képes juttatni az akaratát; figyelmes; precíz; jó a fizikuma; kifinomult ízléssel bír; aprólékos;  jó tanár; van modora; jól bánik az íjjal; szakértő; kifinomult a hallása; tevékeny

Negatív:
szigorú; büszke; piperkőc; kevéssé sem empatikus; tartózkodó; a végletekig hagyománytisztelő; meg van győződve fajának felsőbbrendű voltáról; rendmániás; kicsinyesen haragtartó

Külső
Magas termetű, de a tündék között mindezzel átlagosnak mondható férfi. Alkata egyszerű, szinte emberszerű, karja izmos, de nem afféle látványos módon, inkább lehet sejteni, mint szemmel érzékelni. Arca ritkán tűnik gondterheltnek, akkor sem, ha esetleg zaklatott, de különösebben boldog ábrázata sincsen. Haja világos, tejfehér, rendezett kerete időnként kifejezéstelen arcának, engedi hosszúra nőni, de ez nem kelt ápolatlan látszatot, gyakran apró fonatokat lelhetnek fel benne a figyelő szemek. Mozgása, hanglejtése, tartása büszkeséget sugároz, amelyet gyakran nem vesznek komolyan, és amelynek éles kontrasztja lelhető fel öltözködésében. Habár szeret ruháit tekintve is előkelőnek tűnni, erre nemigen nyílik alkalma, legfeljebb ünnepkor, hiszen mestersége sokkal inkább megköveteli a dísztelen, kényelmes öltözéket. Gyakorta visel magához képest egyszerű, de jellegzetes fejdíszt, lábbelije míves darab, látszik, hogy nem kell nélkülöznie. Kisugárzása a mögötte megbúvó jellemnél jóval kevésbé tanárszerű, s mint azt a tündék esetében felesleges külön említeni, fiatalabbnak is tűnik a koránál.
 
E
L
Ő
T
Ö
R
T
É
N
E
T
Nincs tisztában saját születésének történetével, amiből arra következtet, hogy alighanem átlagos módon esett minden, még csak az időjárás sem lehetett kifejezetten különleges akkor. Csak azt tudja, hogy városi tündék voltak a szülei, akiktől hamar elszakították és másik gazdát találtak neki. Az egyetlen, amit a szülei még megtaníthattak neki, a tündék nyelve volt, de még a nevüket sem tudja felidézni.
Ifjúkorának egy részét szolgasorban töltötte, talán ez vájt mély barázdákat a homlokára. Kínkeserves évei voltak, képtelennek bizonyult a gazdái által megkövetelt alázatos engedelmességre, amelyért gyakran, szinte rendszeresen lakolt, senki nem bánt vele finomabban, mint egy odatévedt kutyával tették volna. Büszkesége, amelyet kétségtelenül nem beléneveltek, talán örökölte, sosem vált hasznára, úgy tűnt, egész életében reménytelen lesz, sosem fog fegyelmet tanulni, s csak a bajt jelenti majd a gazdái számára, ha szóra nyitja a száját.
Fogalmazhatnánk úgy, hogy a sors, de sokkal inkább maga Hyradern Breshtil döntött úgy, hogy változtat ezen, amikor hosszas mesterkedés után elnyerte annyira az egyik szakácsnő bizalmát, hogy elküldje a város egy távolabbi pékségébe. Akkor azonban már semmi nem állíthatta meg, éjjelig ténfergett a városban és a sötétség leple alatt osont ki a csillogó erőd falai közül. Mivel nem volt hová mennie, de nem maradhatott a semmi közepén sem, a rengeteg felé vette az útját. Az élete azonban nem lett könnyebb még egy jó darabig, magányosan, magára utalva bolyongott egy olyan erdőben, amit még soha nem látott azelőtt, még csak könyvek ábráin sem. Végül, hosszú bóklászás után hallotta meg az életét megváltoztató zörejt, amelyet eleinte valamiféle ellenséges teremtménynek vélt, de később egy fehér szarvas szökkent el a fák közt. Hyradern követte az állatot, mert úgy hitte, menekül valami elől, ami rá is veszélyt jelenthet.
A halla vezette el végül Enlilbe, ahol régi barátként fogadták, holott egyetlen ismerőse sem akadt. A fajtársai közt töltött több, mint egy évszázad alatt megtanulta az íjkészítés mesterségét, feleségül vette Calea Rivellt, akitől egyetlen gyermeke született.
Amiért vállalkozott, hogy Erya Silma nyelvtanára lesz, máig szidja a saját ostoba fejét, de legalább annyira titokban, ahogy okítja a lányt, azért örül is a lehetőségnek. Mivel a közös nyelvet szinte sajátjaként beszéli, nem esik nehezére a tanítás, ugyanakkor bizonyos tünde szófordulatokat még mindig nem tanult meg, így tulajdonképpen azért tanít, hogy maga is tanulhasson, illetve, hogy ne feledje el a közös nyelvet.

 

E G Y É B
Család:
- Calea Rivell - feleség [adatlap]
- Iriel Breshtil - gyermek [keresett karakter]

 

Bloodless
 
hunterbornrpg@gmail.com

 

2 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2017.07.07. 19:25
Anders


2016.08.28. 11:16
Anders

 

3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!