aranyköpések Grafika-sarok karaktertérkép
aglanir családjai kapcsolati háló tumblr

naptár

Aglanir.  A középkori birodalom, melyet észak felől a Taranis hegység, délről a Tritón tenger határol. Ez a nem mindennapi vidék az a hely, ahol a legendák életre kelnek. A viszályoktól szétszabdalt világ új hősöket, és szélhámosokat teremt, akik történetét időről-időre elmeséli Anders, a Krónikás.
Légy egy, a világ hősei közül. Válassz oldalt, és csatlakozz egy új kalandhoz.


 

 

 

 

 képre vár: -

 

Téma: NRT, Középkori, Fantasy RPG - hosszú reagok
Szerkesztő: Andes  Mindenes: Kaya
Nyitás: 2016.01.22 Re-start: 2017.07.07.

Évszak: nyár - a harmadik évad végéig!
Regisztrált felhasználók: 13
Játékosok száma: 13
Karekterek száma: 88 (ebből njk: 14)
ebből nő:  43 ebből férfi: 45
Hozzászólások száma a fórumban: 1680

utoljára frissült:
2017.07.21. (15:00)


 

 

 

Erya Silma
tünde
117 év
-
Arduinnai rengeteg
gyógyító

 

T
U
L
A
J
D
O
N
S
Á
G
O
K

Belső
Pozitív:
segítőkész, mosolygós, lelkesítő, kitartó, bátor, lelkiismeretes, gondoskodó, hűséges, nagylelkű, éleslátó, kalandvágyó, családcentrikus, becsületes, megbízható, önzetlen, jó íjász

Negatív:
makacs, sértődékeny, lobbanékony, haragtartó, meggondolatlan, gyakran vannak előítéletei, akaratos, főnökösködő, zsémbes, öntörvényű

Külső
Meleg, csokoládébarna szem és sötét, gesztenyebarna hajzuhatag jellemzi, mely dúsan omlik le a vállán, egészen a derekáig. Apró, bájos gödröcskék jelennek meg az arcán, amikor mosolyog. Első látásra kedves, bájos teremtésnek tűnik, sugárzik belőle az életöröm és a jóság; viselkedése ugyanakkor eleinte távolságtartó, egyfajta fennköltséget sugároz. Karcsú, törékeny alkat, nem túl erős, de kifejezetten strapabíró; átlagos magasságú, körülbelül fél fejjel lehet magasabb a korabeli hölgyeknél. Járása könnyed és légies, mozdulatai kifinomultak, megfontoltak. Ha nagyon gondolkodik valamin vagy teljes figyelmét a partnernek szenteli, mindig oldalra biccenti a fejét, mint egy kiskutya, és mogorván ráncolja a homlokát közben;pedig nem haragszik, csak gondolkodik. Rossz szokása továbbá, hogy idegességében hajlamos az ajkát harapdálni. Szereti az elegáns, népéhez méltó ruhákat, a díszes motívumokat, fej- és hajdíszeket, füldíszeket, ugyanakkor az egyszerűség híve, nem szereti a drága holmikat. A családjától örökölt vagy a szeretteitől kapott holmik számítanak neki, nem a pénz. A hangja lágy és krémes, gyakran hallani, hogy gyógyítás közben tünde népdalokat énekel. Az érintése gyengéd és puha, ugyanakkor kegyetlenül erős tud lenni, ha végtagot vagy sebet kell leszorítani. Selymes bőre hibátlannak tűnik, minduntalan édes gyógynövényillat lengi körbe, de akinek szerencséje nyílik bepillantást nyerni a ruhája alá, a két lapockája közt megpillanthat egy halvány, vékony heget, melynek eredetéről nem szívesen mesél.
E
L
Ő
T
Ö
R
T
É
N
E
T
Az Arduinnai rengetegben született, Taethis főtanácsos egyetlen lányaként. Húsz esztendős volt, tünde években még gyermek, amikor bátyja elment, így egyedül cseperedett anyja mellett, akitől megtanult mindent, ami ahhoz kell, hogy gyógyítóvá váljon. Az apja, míg élt, megtanította az íjászat alapjaira; a mai napig szívesen gyakorol, de sosem foglalkozott vele komolyabban. Ügyes harcos, de még nem volt lehetősége kibontakoztatni a tehetségét.
Átlagos, békés gyermekkora volt, szeretett új dolgokat megismerni, új növényeket, új fegyvereket vagy épp új embereket. Mindig is erős kíváncsiság hajtotta más népek felé, különösen az emberekkel szeretett érintkezni, szerette hallgatni a különféle történeteket, életutakat, apja viszont mindig is szigorú keretek közt nevelte, sosem engedte, hogy elhagyja a rengeteget és annak sem örült, ha a lánya vándorok nyakán lógott. Nagykorúvá válásakor átvette anyja helyét Enlil gyógyító közt és nekilátott komolyabban is kitanulni a szakmát.. Egy ideig maga Hiranneth úrnő tanította, nem feltétlenül gyógyításra, sokkal inkább az élet dolgaira. Amint betöltötte a századik életévét, az úrnő kinevezte az enlili gyógyítók hivatalos tagjává és diplomáciai célokból végre lehetősége nyílt elhagyni a rengeteget. Az a fajta gyógyító vált belőle, aki feltétel nélkül bárkinek segít, akár az ellenségnek is, ha bajba jut. Ínséges időkben gyakran kérik a segítségét más népek, nemzetek tagjai, bőrváltóktól a tündékig, és ő szívesen megy és segít. Az úrnő jóvoltából gyakran tesz látogatást a fővárosba, hogy beszerezzen különböző gyógynövényeket, segítsen tünde szereikkel a királyi családnak, vagy épp ellenkezőleg, hogy az emberek gyógyászati ismereteiről tanulhasson és bővíthesse tudását. Titokban pedig, amikor senki sem figyel, különböző harcosoktól és katonáktól harci leckéket vesz. Mivel nagykorúvá válásáig a rengetegben élt, népe zárt közösségében, így a közös nyelvet csak később sikerült elsajátítania, elég sután, ráadásul. Apja sosem akarta, hogy valaha is elhagyja a rengeteget, ezért ragaszkodott hozzá, hogy Erya a tündék nyelvén kívül mást ne tanuljon. Még mindig elég ügyetlenül fejezi ki magát olykor, és előfordul, hogy nem mindig érti meg a másik felet, ha az gyorsan vagy választékosan beszél. Gyakran adódnak nyelvi problémái, akár egy gyereknek; ilyenkor bedurcázik és rögtön az anyanyelvén kezd el karattyolni.
Bátyja visszatérte felkavarta kicsit a családi állóvizet. Örül neki, hogy Nimrodel mellettük van és bepótolhatják az elmúlt évtizedeket, ugyanakkor gyökeresen eltérő gondolkodásmódjuk számtalan konfliktus forrása. Erya egyenlőségre és békére törekedne a környező népekkel, szeretné megosztani a rengeteget a kolóniával és bárkivel, akinek szüksége van rá - bátyja ezzel szemben a saját népük felemelkedéséért küzd. Előbb vagy utóbb az ösvény, melyen járnak, annyira el fog távolodni egymástól, hogy választaniuk kell az elveik és egymás iránt érzett szeretetük közt.
A jövőben szeretne minél több tudáshoz jutni az élet különböző területein, hogy később gyerekeket taníthasson. Imád gyógyítani, de a fiatalabbak társaságát jobban kedveli, ezért idősebb korában szeretné az oktatásnak szentelni az életét, hogy a megszerzett tudását átadhassa másoknak. Ugyanolyan fontos számára, hogy családot alapítson és anyaként is kipróbálja magát.

 

E G Y É B
Család:
- Gwenesse Silma - anya [njk]
- Nimrodel Silma - testvér [adatlap]
- Titkos tanító(k) Rheyából [keresett karakter]

 

Tinwe
 
hraurie@gmail.com

 

4 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2016.07.06. 22:51
Daphne

2016.07.01. 18:27
Anders

2016.06.26. 08:45
Tinwe

2016.06.25. 14:56
Tinwe

barátnőmtől kaptam *-*

 

Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!