aranyköpések Grafika-sarok karaktertérkép
aglanir családjai kapcsolati háló tumblr

naptár

Aglanir.  A középkori birodalom, melyet észak felől a Taranis hegység, délről a Tritón tenger határol. Ez a nem mindennapi vidék az a hely, ahol a legendák életre kelnek. A viszályoktól szétszabdalt világ új hősöket, és szélhámosokat teremt, akik történetét időről-időre elmeséli Anders, a Krónikás.
Légy egy, a világ hősei közül. Válassz oldalt, és csatlakozz egy új kalandhoz.


 

 

 

 

 képre vár: -

 

Téma: NRT, Középkori, Fantasy RPG - hosszú reagok
Szerkesztő: Andes  Mindenes: Kaya
Nyitás: 2016.01.22 Re-start: 2017.07.07.

Évszak: nyár - a harmadik évad végéig!
Regisztrált felhasználók: 13
Játékosok száma: 13
Karekterek száma: 88 (ebből njk: 14)
ebből nő:  43 ebből férfi: 45
Hozzászólások száma a fórumban: 1680

utoljára frissült:
2017.07.21. (15:00)


 

 

 

Nimrodel Silma
erdei tünde
167 év
-
Arduinnai rengeteg
Főtanácsos

 

T
U
L
A
J
D
O
N
S
Á
G
O
K

Belső
Pozitív: rendkívül lojális, kitartó, családcentrikus, nem fordít hátat a segítségre szorulóknak, de kerüli a konfliktust, felelősségteljes, földhöz ragadt, csak abban hisz, amit a saját szemével lát, céltudatos

Negatív: azt rebesgetik, szívtelen; arrogáns; hajlamos elmenekülni a gondjai elől; nem ártja bele magát mások dolgaiba; akaratos; sértődékeny

Külső
Valaha derékig érő, sötétbarna haja volt és hófehér, pompázó ruhákban járt-kelt az erdő fái közt. Amikor azonban vándorútra indult, levágta a haját és páncélba bújt. Manapság rövid, kócos, barna hajjal és enyhén borostás arccal látni. Akinek van mersze közelebbről, jobban megbámulni, láthat egy-két szarkalábat a szeme alatt. Barna szeme rideg és gyanakvó, hangja mély és krémes, az egyetlen ember, aki mosolyra tudja fakasztani, az pedig a húga.. Magas, vállas alkat, karcsú és nyúlánk, járása könnyed, léptei puhák, mozgása gyors, ahogy egy tündétől elvárható, a ruházata és a mimikái azonban egészen emberiek. Általában könnyű bőrvértet hord a láncing felett, bőr alkar- és lábszárvédőkkel, magas szárú lovaglócsizmával. Sötétbarna köpenye takarja családja címerét a hátán, levelet formáló vállvédői azonban utalnak származására (szürke lova, Dae felszerelésén ugyanez a mintha látható).
Repertoárja fegyverek terén igen színes. Tökéletes kiképzést kapott íjászat terén, így jól bánik az íjjal, de nem hord magánál. Hátán X alakot formálnak fő fegyverei, az ikerpengék, melyeket ő maga kovácsolt ifjúként. Az oldalán egy karcsú tőr lóg, markolatát gyönyörű, tünde motívumok díszítik, lábszárához rögzítve pedig ott lapul annak testvére.
 
E
L
Ő
T
Ö
R
T
É
N
E
T
Az Arduinnai rengetegben született Taethis főtanácsos elsőszülött fiaként. Már gyermekként is vonzotta népe eredetének története, s miután Vesna romba dőlt és családja Enlilbe kényszerült, nagyapja folyamatosan a tündék dicső fénykoráról és Vesna ragyogó, rendíthetetlen falairól mesélt neki. Már gyermekként feltámadt Nimrodelben a vágy, hogy visszaállítsa népe régi jólétét. Mindig is szánta, hogy egy olyan erdő az otthonuk, amiket az emberek csak "átengedtek", rokonaik pedig szolgaként tengődnek a városokban. Ezért hetven évesen, amint elég idős lett ahhoz, hogy egymaga is boldoguljon és elsajátított minden tudást a harcművészetekről és népe történetéről, útra kelt. Tudta, hogy egy nap majd neki kell átvennie apja helyét és a főtanácsosi poszttal járó kötelezettségeket, de rendíthetetlenül szomjazott a tudásra.
A következő bő kilencven évet vándorlással töltötte. Messzi földekre eljutott, számtalan kalandot élt át, de célját sosem feledte. Elszántan, már-már elvakultan kutatott egy helyet, ahol élhetnek még nagyobb tünde kolóniák. Szerette volna, ha egyesülnek, és közös erővel feltámasztják hamvaiból Vesnát, vagy esetleg kialakítanak valahol egy nagyobb, új hazát népüknek. Kutatása azonban hiábavalónak bizonyult és félbe kényszerült hagyni, ugyanis levelet kapott húgától: apjuk váratlanul elhalálozott, Fael úrnőnek pedig szüksége van a harmadik főtanácsosára.
Így hát Nimrodel kilencven év után hazatért és átvette apja helyét. Céljairól azonban egy percig sem mondott le, még a mostani percben is megoldást keres arra, hogyan támaszthatnák fel Vesnát poraiból, hogyan űzhetnék ki a kolóniát az erdejükből és hogyan érhetnék el, hogy népük megbecsülésnek örvendve a többi faj fölé emelkedhessen, lerázva városi társaikról a rabláncot. Úgy tűnik, Fael úrnő hegyes fülének állandó rágása meghozta a gyümölcsét, Nimrodel ugyanis engedélyt kapott, hogy néhány önkéntessel megkezdje Vesna romjainak eltakarítását, falai helyreállítását...

 

E G Y É B
Család:
- Erya Silma - testvér [adatlap]
- Gwenesse Silma - anya [njk]

 

Tinwe
 
hraurie@gmail.com

 

3 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2016.07.01. 16:59
Anders

2016.03.21. 17:25
Daphne

2016.03.20. 17:43
Daphne