aranyköpések Grafika-sarok karaktertérkép
aglanir családjai kapcsolati háló tumblr

naptár

Aglanir.  A középkori birodalom, melyet észak felől a Taranis hegység, délről a Tritón tenger határol. Ez a nem mindennapi vidék az a hely, ahol a legendák életre kelnek. A viszályoktól szétszabdalt világ új hősöket, és szélhámosokat teremt, akik történetét időről-időre elmeséli Anders, a Krónikás.
Légy egy, a világ hősei közül. Válassz oldalt, és csatlakozz egy új kalandhoz.


 

 

 

 

 képre vár: -

 

Téma: NRT, Középkori, Fantasy RPG - hosszú reagok
Szerkesztő: Andes  Mindenes: Kaya
Nyitás: 2016.01.22 Re-start: 2017.07.07.

Évszak: nyár - a harmadik évad végéig!
Regisztrált felhasználók: 13
Játékosok száma: 13
Karekterek száma: 88 (ebből njk: 14)
ebből nő:  43 ebből férfi: 45
Hozzászólások száma a fórumban: 1680

utoljára frissült:
2017.07.21. (15:00)


 

 

 

Rion Hayward
ember
41 év
nemes
Taranis hegység
testőr/zsoldos

 

T
U
L
A
J
D
O
N
S
Á
G
O
K

Belső
Pozitív: realista; független; bátor; eltökélt; intelligens; pontos és precíz; jó hallgatóság; törődik a családjával; erős és kiváló harcos; intuitív; gyakorlatias;

Negatív: nyers; bárdolatlan; erkölcsileg megkérdőjelezhetőek a határai; sztoikus; borzalmas beszélgetőpartner, ha azt akarnád, hogy a másik fél is megszólaljon; lenéző; cinikus és savanyú;

Külső
Rion némileg olyan, akár egy szikla: nagy, hallgatag, és nem mozdul, míg ő úgy nem akarja, és az érzelemkimutatása is nagyjából egy kavicséig terjed. Két méteres magasságával mindig is kirítt a tömegből, amit sosem élvezett, de soha nem is átkozott; elfogadta, és ráadásul a munkájához sem hátrány. Sötétbarna haja rendszerint kócos, és praktikus okokból nem növeszti hosszabbra; vonásai szigorúak, csupa él és borosta, a barátságos megjelenésén pedig az sem segít, hogy a szemei sokszor szinte jegeskéknek hatnak. Teste izmos és robusztus, bőre pedig hegektől és egyéb hibáktól tarkított, szinte csoda, hogy a fején mindössze egy kisebb heg látszódik, amely ék alakú forradással szakítja meg a bal szemöldökét. Ruházata egyszerre fejezi ki a múltját és a jelenlegi státuszát, az ingei egyszerű lenvászonból készültek, ám bőrvértje, páncélzata, és persze a kardja, minőségi anyagból készült, a védelem és megelőlegező félelemkeltés érdekében.
 
E
L
Ő
T
Ö
R
T
É
N
E
T
Rion Hayward nemesnek született a Taranis-hegységbe, majd nagyjából ugyanilyen könnyen el is veszítette a rangjával együtt járó hatalmat és anyagi javakat, bár ez kicsit hosszabb történet. Rahon Hayward elsőszülött fiaként nőtt fel, és miután mindkét húga elhunyt (az egyikük még tíz esztendősen kapott tüdőbajt, a másikuk pedig fiatal hajadonként esett a sziklák áldozatául), az egyetlen gyermekké is vált, s ennek megfelelően a szülei elhunyta után kisnemesként a birtokukban lévő földet (vagy inkább javarészt sziklákat meg kavicsot), pénzt, és minden mást örökölt huszonhat évesen. A hirtelen rámaradó kisebb vagyon megrészegítette, szinte szó szerint, ugyanis az elkényelmesedő fiatal Lord lassan, de biztosan szokott oda a kocsmába. Az sem tudta meggátolni a züllésben, hogy ekkorra már felesége volt, mi több, két gyermeke is, Roran és Fara. Nem voltak kirívóan gazdagok, a szülei inkább csak kemény munkával kapargatták össze a vagyonukat, ami így, hogy Rion nem volt hajlandó ténylegesen dolgozni, apadni kezdett, míg nem adósságukba verte a családját, sőt, a kicsi birtokot is eljátszotta egy fogadáson. A felesége, Wynna, próbálta jó útra terelni; odaadó és jámbor asszony volt, nagyon fiatalon, alig tizenhat évesen esett szerelembe Rionnal, aki akkor még nem mutatta semmi jelét későbbi hanyagságának, kezdett ugyan lelkileg megtörni, ám a végsőkig remélt, és ha másért nem, a gyerekeik miatt is kitartott. 
Rion akkor jött csak rá igazán, mit jelentett neki Wynna, amikor nagyjából egy évtizeddel ezelőtt harmadik gyermekük születése a nő életébe került. A valóság elemi súllyal zúdult Rion nyakába, midőn teljesen egyedül maradt két kisgyerekkel és egy csecsemővel; ötlete sem volt, mihez kezdjen velük, az ő gyereknevelése kimerült abban, hogy vívni tanította a fiát, és íjászni a lányát. Mihez kezdjen egy újszülöttel? Olyan gyorsan hagyta abba az ivást és a szórakozást, hogy szinte beleszédült, hogy helyette helyenként hetekre eltűnve, vadászként, szörnyvadászként, zsoldosként keresse a kenyerét, míg a gyerekeit az unokatestvérére és családjára bízta. Nem bírt otthon maradni, és hosszabb ideig a szemükbe nézni. 
Ahogy teltek az évek, úgy lett Rion egyre ridegebb és szótlanabb, míg Roran egyre dühösebb. A fiú az apját hibáztatta mindenért, a helyzetért is, amibe kerültek, az anyja haláláért, még a zord telekért is; a feszélyezett légkörből előbb szóváltások, majd kiabálástól hangos veszekedések váltak, aminek végkifejleteként Roran tizenhat évesen egyszerűen elment otthonról, és soha többé nem tért vissza, épp csak két húgának küldött, havi rendszerességű levelei árulkodtak arról, nagyjából épp merre kalandozott. Valószínűleg ez volt az utolsó, felzáró pofon, amely végül arra ösztönözte Riont, hogy egy régi ismerőse ajánlatán kapva a rideg hegységtől a tengerig költözzön, ezúttal valamiféle normális életet kívánva biztosítani a lányainak. Egy évig hajók rakományait kísérte, ismét hosszabb időkre magára hagyva a Hayward-gyerekeket, amíg végül egy öt évvel ezelőtti éjszakai alvásképtelenségből fakadó bóklászása során olyasvalakibe nem futott, akire nem számított volna, hogy aztán a megmentésével olyan lehetőséget kapjon, amire nem igen tudott nemet mondani. Öt éve annak, hogy a Llewellyn család szolgálatában áll, még pontosabban Rivalen Llewellyn személyi testőreként funkcionál, habár szükség esetén a két legkisebb Llewellynt is óvja, a maga néma, nyers módján. Nem kedveli különösképpen ezt a munkát, elvégre, a napok nagy részét csak azzal tölti, hogy álldogál és nem csinál semmit, ám a vele járó előnyök, mint például a pénz, igen vonzók ahhoz, hogy ne gondolkodjon sokat a dolgon.

 

E G Y É B
Család:
- Roran Haywayrd - fiú [adatlap]
- Fara Hayward - leány [adatlap]
- Renna Hayward - leány [njk]

 

Kaya
 
monaconaomi66@gmail.com

 

3 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2017.07.07. 20:57
Anders

2016.09.16. 18:52
Kaya

2016.05.15. 20:22
Kaya

 

3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!