aranyköpések Grafika-sarok karaktertérkép
aglanir családjai kapcsolati háló tumblr

naptár

Aglanir.  A középkori birodalom, melyet észak felől a Taranis hegység, délről a Tritón tenger határol. Ez a nem mindennapi vidék az a hely, ahol a legendák életre kelnek. A viszályoktól szétszabdalt világ új hősöket, és szélhámosokat teremt, akik történetét időről-időre elmeséli Anders, a Krónikás.
Légy egy, a világ hősei közül. Válassz oldalt, és csatlakozz egy új kalandhoz.


 

 

 

 

 képre vár: -

 

Téma: NRT, Középkori, Fantasy RPG - hosszú reagok
Szerkesztő: Andes  Mindenes: Kaya
Nyitás: 2016.01.22 Re-start: 2017.07.07.

Évszak: nyár - a harmadik évad végéig!
Regisztrált felhasználók: 13
Játékosok száma: 13
Karekterek száma: 88 (ebből njk: 14)
ebből nő:  43 ebből férfi: 45
Hozzászólások száma a fórumban: 1680

utoljára frissült:
2017.07.21. (15:00)


 

 

 

Gareth Olwyn
ember
45 éves
főnemes
Rheya
a király főtanácsosa

 

A M I T   T U D N I   K E L L  R Ó L A
Másodiknak született ugyan, ám nővére mellett első fiúként gyerekkora óta nagy súly nehezedett a vállára. Sokrétű nemes úrnak nevelték, épp olyan hangsúlyt fektettek tanítói a harcászati képességeinek növelésére, mint az elméjének pallérozására, és öccsével, Gildasszal ellentétben Ő mindkettő iránt ugyanúgy érdeklődött. Mindig is felelősségteljes, komoly fiú volt, akinek erényei férfikorba lépve hamar nyilvánvalóvá is váltak; nem csak saját maga hasznára szerette volna fordítani képességeit, hanem a birodalom javát kívánta szolgálni velük. Ezt először katonaként teljesítette, de hamar vezetői pozíciókba lépett; bár remek kardforgató, a stratégia, irányítás és az emberekkel való helytálló bánásmód úgy folyik a vérében, mint senki másnak.
A királyi udvarban való ténykedése már II. Thelion apjának, I. Theodrednek idején megkezdődött; a nálánál valamivel idősebb uralkodó személyében még húszesztendős korában lelt barátra, a király pedig nem habozott helyet adni neki udvarában. Itt történhetett meg az is, hogy megismerkedett és szerelembe esett a nemesi Lady Helenával; nem habozott megkérni a kezét, és házasságukat követően alig egy évvel már gyermekük is született, Ysolde képében. A kislány mindig is az édesapja szeme fénye volt, aki cseppet sem bánta, hogy nem fiúval áldották meg az Istenek; s ez még inkább így lett, mikor hat évvel később az asszony hosszú betegséget követően elhunyt. Hogy mennyire segített a helyzeten, hogy nem sokkal később királyi főtanácsadónak nevezték ki, azt nehéz megmondani; az biztos, hogy sokkal mélyebben a munkájába temetkezett, mint talán illő lett volna, lánya nevelését pedig tanítónőkre bízta, s így van ez a mai napig is. 
Élelmes, rendkívül intelligens és becsületes férfi, aki igyekszik jó irányba terelni a fiatal királyt s rendet tartani Rheyában és az egész birodalomban. Ritkán mosolyog, mindig megfontolt, amely talán morcosságnak tűnhet az avatatlanok számára; de tisztességesebb embert nehéz volna találni, aki nálánál jobban volna képes ellátni a feladatát.
Önálló reagra nem alkalmazható, de njk-ként megszólaltatható, ha szükség van rá a reagsorban.