aranyköpések Grafika-sarok karaktertérkép
aglanir családjai kapcsolati háló tumblr

naptár

Aglanir.  A középkori birodalom, melyet észak felől a Taranis hegység, délről a Tritón tenger határol. Ez a nem mindennapi vidék az a hely, ahol a legendák életre kelnek. A viszályoktól szétszabdalt világ új hősöket, és szélhámosokat teremt, akik történetét időről-időre elmeséli Anders, a Krónikás.
Légy egy, a világ hősei közül. Válassz oldalt, és csatlakozz egy új kalandhoz.


 

 

 

 

 képre vár: -

 

Téma: NRT, Középkori, Fantasy RPG - hosszú reagok
Szerkesztő: Andes  Mindenes: Kaya
Nyitás: 2016.01.22 Re-start: 2017.07.07.

Évszak: nyár - a harmadik évad végéig!
Regisztrált felhasználók: 13
Játékosok száma: 13
Karekterek száma: 88 (ebből njk: 14)
ebből nő:  43 ebből férfi: 45
Hozzászólások száma a fórumban: 1680

utoljára frissült:
2017.07.21. (15:00)


 

 

 

Rianon Agenyr
ember
61 éves v. halott
főnemes
Morrigui puszta
Vidar ura

 

A M I T   T U D N I   K E L L  R Ó L A
Rianon a szülei, Tomsen és Meria Agenyr elsőszülött gyermeke volt; később egy öccse, Rodrick, és ikerhúgai születtek, akik sajnos nem érték meg a felnőttkort. Kemény, de jutalmazó nevelésben részesült gyerekként, ahol megdicsérték, ha valamit jól tett, ám feltétlenül elvárták tőle, hogy teljesítse, ami szükséges. Az igazságérzete és törvényekhez, szabályokhoz való ragaszkodása hamar kialakult, s a Sagramourok iránt fiatal korától kezdve feltétlen hűséget érez. Két évig a királyi udvarban is élt, ahol annak idején összeismerkedett mind az akkori királlyal, II. Thelion nagyapjával, de a fiával is, a későbbi I. Theodreddel, akivel baráti viszonyt ápolt a férfi haláláig; a vidari látogatásai sűrűbbek voltak, mint amelyek máshová vitték.
Első házassága főnemesektől ritka, valós szerelemből született; az Aldayr-házbeli Wyllah ejtette rabul a szívét és adta meg számára első örökösét, Tomast. Az asszony két esztendővel később bekövetkező halála nem csak elszomorította, de a mai napig vérző sebeket hagyott maga mögött. Az apja unszolására nézett hamarabb feleség és fiának anyja után, mint szerette volna; Gylda Olwyn minden szempontból tökéletes választás volt, és a közösen átélt évek sora alatt megszerették egymást, még ha egyetlen és igaz szerelme mindörökké Wyllah maradt is. 
Rianon minden gyermekét egyformán szerette, nemtől vagy épp kortól függetlenül, és még ha legtöbb idejét Tomas nevelésével töltötte is, sosem mulasztotta el a két kisebbikkel, Tyriával és Trevannal is éreztetni, mit jelentenek a számára. Talán eme kimutatott szeretet miatt döbbenhettek meg sokan azon, milyen kegyetlennek tűnő elutasítással viseltetett a fiú iránt a mágusléte kiderülését követően. A levelek elmaradtak, a látogatások megszűntek, ahogy a mindennapok szempontjából Trevan is, és vannak, akik szerint a hosszú évek alatt felgyülemlő ellentétes érzelmek adhattak megfelelő táptalajt az ismeretlen betegségnek, amely leterítette őt lábáról, és úgy tűnik, soha nem is engedi felkelni az ágyból. Habár hatvan esztendős, előtte egészséges volt, s ereje teljében; a hiány, fájdalom és gyász azonban talán mit sem törődik ezekkel.
Önálló reagra nem alkalmazható, de njk-ként megszólaltatható, ha szükség van rá a reagsorban.