aranyköpések Grafika-sarok karaktertérkép
aglanir családjai kapcsolati háló tumblr

naptár

Aglanir.  A középkori birodalom, melyet észak felől a Taranis hegység, délről a Tritón tenger határol. Ez a nem mindennapi vidék az a hely, ahol a legendák életre kelnek. A viszályoktól szétszabdalt világ új hősöket, és szélhámosokat teremt, akik történetét időről-időre elmeséli Anders, a Krónikás.
Légy egy, a világ hősei közül. Válassz oldalt, és csatlakozz egy új kalandhoz.


 

 

 

 

 képre vár: -

 

Téma: NRT, Középkori, Fantasy RPG - hosszú reagok
Szerkesztő: Andes  Mindenes: Kaya
Nyitás: 2016.01.22 Re-start: 2017.07.07.

Évszak: nyár - a harmadik évad végéig!
Regisztrált felhasználók: 13
Játékosok száma: 13
Karekterek száma: 88 (ebből njk: 14)
ebből nő:  43 ebből férfi: 45
Hozzászólások száma a fórumban: 1680

utoljára frissült:
2017.07.21. (15:00)


 

 

 

Gylda Olwyn
ember
49 éves
főnemes
Rheya
Vidar urának özvegye

 

A M I T   T U D N I   K E L L  R Ó L A
Az elsőszülött Olwyn, Gareth főtanácsos és Sir Gildas nővére. Szüleik apró gyermekkorától kezdve tanítók sorát foglalkoztatta a gyermekeihez, és míg az öccsei vívni tanultak és a politikáról okultak, addig Gylda hímzett, táncolt, énekelt, és kitanulta minden csínját-bínját annak, hogyan legyen majd egy nap saját családjának szíve s lelke. A méltó kérő a nálánál tizenkét évvel idősebb, s nem olyan rég megözvegyült Rianon Agenyr személyében érkezett meg, s húsz esztendősen lett a főnemesi Agenyr család fő asszonya. A Rianon előző házasságából származó fiút, Tomast, mindig is odaadó szeretettel nevelte, de sohasem próbálta pótolni az elvesztett édesanyját. Huszonkét esztendős volt, mikor megszületett a lánya, Tyria, s már harmincegy, mikor első fiát is a családjában üdvözölhette. Rangjuktól nem várt melegséggel nevelte a gyermekeit, mígnem Trevanról kiderült mágusléte – a mai napig nem bírta teljesen felfogni, mi is történt, és bár a törvényekhez, de leginkább férjéhez hűen hallgat meg sem születettnek tekintett fiáról, elvesztésének súlya vasmarokkal szorítja a szívét.
Halk-szavú, de kellőképpen magabiztos asszony, barátságos és kellemes társaság. Odaadó édesanya és gondoskodó feleség, akinek volt elég szerencséje ahhoz, hogy szeretetre leljen házasságában. Férje ágynak esése óta alig mozdult el a betegágytól, s rettentően lefogyott. Néhányan azt mondták, ha az idős Rianon sírba száll, a felesége is hamarost követni fogja, de egyelőre úgy néz ki, az asszony férje halálát követően sem szándékozik feladni az életet; fekete ruhái ellenére, a korábbiaknál vehemensebben áll mostohafia mellett, titokban azonban az egyetlen, igazi fiát is többször veszi szájára, mi több, keresteti is.
Önálló reagra nem alkalmazható, de njk-ként megszólaltatható, ha szükség van rá a reagsorban.