aranyköpések Grafika-sarok karaktertérkép
aglanir családjai kapcsolati háló tumblr

naptár

Aglanir.  A középkori birodalom, melyet észak felől a Taranis hegység, délről a Tritón tenger határol. Ez a nem mindennapi vidék az a hely, ahol a legendák életre kelnek. A viszályoktól szétszabdalt világ új hősöket, és szélhámosokat teremt, akik történetét időről-időre elmeséli Anders, a Krónikás.
Légy egy, a világ hősei közül. Válassz oldalt, és csatlakozz egy új kalandhoz.


 

 

 

 

 képre vár: -

 

Téma: NRT, Középkori, Fantasy RPG - hosszú reagok
Szerkesztő: Andes  Mindenes: Kaya
Nyitás: 2016.01.22 Re-start: 2017.07.07.

Évszak: nyár - a harmadik évad végéig!
Regisztrált felhasználók: 13
Játékosok száma: 13
Karekterek száma: 88 (ebből njk: 14)
ebből nő:  43 ebből férfi: 45
Hozzászólások száma a fórumban: 1680

utoljára frissült:
2017.07.21. (15:00)


 

 

 

Gwynnan Brant
törp
 27 év
polgár
Taranis hegység
zsoldos

 

T
U
L
A
J
D
O
N
S
Á
G
O
K

Belső
Pozitív: imádja a fekete-humort, vidám alaptermészetű, kalandkedvelő és vakmerő, bizonyos mértékig kíváncsi, tehetséges harcos, segítőkész

Negatív: kéretlenül szókimondó, lobbanékony, faragatlan, iszákos, néhanapján túl merész, sokszor nem tanul a saját hibáiból

Külső
Talán nem túloz az ember, ha azt mondja rá, hogy alacsony. Mi mást is mondana, hiszen egy törpről beszélünk az istenek szerelmére?! Száznegyvenhét centiméteres magasságával tényleg nem emelkedik senki fölé, ellenben öblös, törp-akcentust hordozó hangjával még a legzajosabb forgatagot is túlordítja. Termete miatt alkata inkább tömzsi, ám kifejezetten izmos és harcedzett. A törpökre jellemzően sokkal jobban bírja a fizikai megpróbáltatásokat, na és a hideget is. Haja sötétbarna zuhatag, amit a praktikusság kedvéért általában összefog, vagy fonatban hord. Szemei vidáman, kékeszöld árnyaltban csillognak, főleg ha valamiféle alkohol is kerül az asztalra. Szinte mindig magával hordja rézből készült, üllőre emlékeztető medálját, ami eredeti, ha nem is az igazi családjára emlékezteti.
E
L
Ő
T
Ö
R
T
É
N
E
T
A nyelvek szerint isteni közbenjárás volt az, ami a Brant házaspárral történt, amikor az egyik szolgálatban lévő katona egy csecsemővel a karján állított be a családhoz. Ernest és Talia Brantet hosszú évek óta elkerülte a gyermekáldás és már csak az istenek irgalmában reménykedhettek, amikor megtörtént a váratlan. Az őr elmondása alapján, szolgálat közben találták a gyermeket a közeli erdőben. Csodával határos módon: épen, egészségesen. Két dolog utalt a baba eredetére: egy míves, ércből készült nyaklánc, és egy ’Gwynnan’ névvel ellátott kendő.
Branték öröme nem is lehetett volna felhőtlenebb, ám hamar rá kellet jönniük, hogy a kislány nem olyan, mint a többi gyermek. A gyanú fokozatosan vált igazsággá, mikor Gwynnan tizenéves korában teljesen megállt a növésben. Az gyermekévek elmúlásával, a pár sejtelme beigazolódott: lányuk minden bizonnyal törp származású.
A rossz pletykákkal ellentétben a hír nemhogy megrengette, inkább megerősítette a család már így is szoros kapcsolatát, sőt anyja és apja egyenesen büszkék voltak gyermekük különleges származására.
A família tagjai szerény életterük ellenére boldogan éltek, nem szenvedtek semmiben hiányt, ám a sors kegyetlen úr. Nem sokkal Gwyn tizenötödik születésnapja után édesanyja egy hideg, hóviharos éjszakán ágynak esett, és az amúgy is gyenge fizikumú nő nem élte meg a hónap végét.
Ernest teljesen összetört, és még többet dolgozott a környező bányákban, csak ne kelljen szembenéznie a szörnyű igazsággal. A háztartás súlya Gwynre nehezedett, aki minduntalan ellentmondott apjának és inkább a hegyek vadjait hajkurászta és sárkánylesre ment a barátaival, mintsem a ház körül tevékenykedjen.
Egy bányabaleset után Ernest úgy döntött, hogy energiáját új, kevésbé veszélyes célokba öli, így elhatározta, boltot nyit Ansarban. Az üzlet kínálata szerény, de még így is egyszerűbbé teszi a szegényes település napjait.
Ahogy nőtt, Gwynnant egyre inkább érdekelni kezdte a fajtája múltja. Főleg a hadviseléssel kapcsolatos múltja. Szinte mindennapos látogató volt az Ansarban lakó néhány törp otthonában, hogy kielégítse kíváncsiságát a témával kapcsolatban. Ezek után pedig a település katonáit „terrorizálta” véget nem érő gyakorlási vágyával. Nevelőapja, látva lánya rendíthetetlenségét az ügyben, egy idő után feladta a próbálkozást, hogy akár meg is próbálja lebeszélni.
Hiába emberek között nevelkedett, Gwyn nem vesztett sokat jellegzetes törpségéből. Nevelőapja rosszallása ellenére kéretlenül iszik, és átkozott jól harcol. Kicsi törpként mindig abban reménykedett, hogy egyszer a Dagda-erőd híres harcosa lesz, ám idővel letett az álmáról, és édesapja üzletében segédkezett, illetve vadászta le a napi betevőt a környező hegyekben.
Manapság az emberfia nem mindig találja Gwynt Ansar környékén, hisz’ a lány szívesen csatlakozik zsoldosként minden expedícióhoz, ami Taranis hegység csúcsai irányába, vagy netalán Aglanir más vidékei felé veszi az útját.

 

E G Y É B
Család:
- Ernest Brant – nevelőapa [njk]
- Randall Woods – apja boltsegédje [njk]


 

winnie
 
nothingness66@gmail.com

 

2 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2016.05.07. 11:13
Anders

2016.03.21. 17:31
Daphne

 

3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!