aranyköpések Grafika-sarok karaktertérkép
aglanir családjai kapcsolati háló tumblr

naptár

Aglanir.  A középkori birodalom, melyet észak felől a Taranis hegység, délről a Tritón tenger határol. Ez a nem mindennapi vidék az a hely, ahol a legendák életre kelnek. A viszályoktól szétszabdalt világ új hősöket, és szélhámosokat teremt, akik történetét időről-időre elmeséli Anders, a Krónikás.
Légy egy, a világ hősei közül. Válassz oldalt, és csatlakozz egy új kalandhoz.


 

 

 

 

 képre vár: -

 

Téma: NRT, Középkori, Fantasy RPG - hosszú reagok
Szerkesztő: Andes  Mindenes: Kaya
Nyitás: 2016.01.22 Re-start: 2017.07.07.

Évszak: nyár - a harmadik évad végéig!
Regisztrált felhasználók: 13
Játékosok száma: 13
Karekterek száma: 88 (ebből njk: 14)
ebből nő:  43 ebből férfi: 45
Hozzászólások száma a fórumban: 1680

utoljára frissült:
2017.07.21. (15:00)


 

 

 

Hősregék

002

2016.03.03. 16:30, Anders, a Krónikás
Füstölgő Berith

Utazó!

Jó, hogy jössz! Éppen rád gondoltam! Mi az, az embernek nem juthat eszébe szívbéli jóbarátja? Foglalj helyet, de csak akkor, ha magaddal hoztad a jobbik modorodat. Érdekes híreim vannak a számodra.

A Berith vidék füstölög, és ezt nem képletes értelemben mondom neked! Azt beszélik, hogy egy arcátlan tünde nyomakodott be a Rudrai Erőd sáncolt bástyái mögé, és nem mással, mint egyenesen a nagy Aeron Erthadril nagyúrral akasztotta össze a bajszát. A két pengefülű párharca nemcsak látványos volt, de szó szerint felperzselte a környéket; Az az ébenhajú némber, hogy menekülni tudjon, ellőtte az egyik fáklyát, ami lángokba borította a szomszédos házak egy részét. Úgy vélem az összecsapás megint olyanoknak okozott kárt, akik a legkevésbé sem érdemlik meg. Vajon az a sötét vidék már mindig ilyen elveszett marad? Az ott élő emberek miért nem érnek annyit a királynak, mint bármelyik aglaniri polgár? Nem értem én ezt, barátom. Nem értem.

A Taranis hegy tövében is szárnyra kélt egy pletyka. Úgy hírlik, hogy egy titokzatos uraság járja a környéket, aki tud valamicskét Dvergar legendás kalapácsának hollétéről; Állítása szerint birtokában van egy térkép, amely a csillagok segítségével utat rajzol annak, aki méltó arra, hogy véghezvigye a kalandot Bronach elfedett bányáinak mélyén. Szóbeszéd ugyan, de úgy hallottam, hogy egészen néhány nappal ezelőttig szorgalmasan gyűjtögette a zsoldosokat, akik mellé állnának ebben az életvesztő kalandban – de azóta nem tudni róla semmit. A térképnek is nyoma veszett. Hogy érted, hogy már megint csak a bor beszél belőlem? Magatartásod sért engem, Utazó!

A Morrigui Puszta ismételten egy jeles vendéggel lett gazdagabb. Nem sokkal azután, hogy Celawan herceg udvariassági látogatást tett unokafivére apósánál, egyenesen Nemetona felé vette az irányt, hogy maga győződjék meg arról, hogy testvérhúga biztonságban van a zord falak között. Igazán nemes lélekre vall ez a cselekedet.

Egy kalózgálya kötött ki Tritón partjánál; A marcona legénység tagjai pedig nem átallottak még melegében bajt okozni. Egy gazdag kereskedő fia fennhangon panaszkodott az egyik kocsmában arról, hogy az egyik ilyen söpredék ok nélkül tört az életére. A városőrök természetesen hamar a nyomába szegődtek, de annak a ravasz kutyának valahogyan csak sikerült kitérnie előlük. Sürgősen le kellene cserélni a katonákat a tenger környékén, én azt mondom. A múltkor is hagyták megszökni azt a két akasztanivaló tolvajt… Fajankók.

Rheyából is szokatlan hír jutott a fülembe. A jó öreg Thane Llewellyn feldúltan verte orrba sógora egyik kegyencét, de arról a palotai pletykafészkek nem tudnak, hogy mi bűn terhelhette Sir Garrus lelkét, amiért ilyen kemény büntetést érdemelt. Ha már ennél a bájgúnár lovagnál tartunk, a házasságáról szóló hírek, amit múltkor osztottam meg veled, alaptalannak bizonyultak. Az egyik közeli falu tavernájában egy vereshajú felszolgálólány a minap ecsetelte szívbéli barátnéjának, hogy a lovag gyakorta meglátogatja… Számtalan fattyú születhetett már Sir Llewellyn zöld szemeivel.

Na, de elég ebből a fecsegésből. Unom már. Igyunk inkább! Rád!

Az Istenek óvják az egészségedet!

 

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.