aranyköpések Grafika-sarok karaktertérkép
aglanir családjai kapcsolati háló tumblr

naptár

Aglanir.  A középkori birodalom, melyet észak felől a Taranis hegység, délről a Tritón tenger határol. Ez a nem mindennapi vidék az a hely, ahol a legendák életre kelnek. A viszályoktól szétszabdalt világ új hősöket, és szélhámosokat teremt, akik történetét időről-időre elmeséli Anders, a Krónikás.
Légy egy, a világ hősei közül. Válassz oldalt, és csatlakozz egy új kalandhoz.


 

 

 

 

 képre vár: -

 

Téma: NRT, Középkori, Fantasy RPG - hosszú reagok
Szerkesztő: Andes  Mindenes: Kaya
Nyitás: 2016.01.22 Re-start: 2017.07.07.

Évszak: nyár - a harmadik évad végéig!
Regisztrált felhasználók: 13
Játékosok száma: 13
Karekterek száma: 88 (ebből njk: 14)
ebből nő:  43 ebből férfi: 45
Hozzászólások száma a fórumban: 1680

utoljára frissült:
2017.07.21. (15:00)


 

 

 

Monte Shaey
ember
26 év
rabszolga
Tritón tenger
mutatványos (tolvaj)

 

T
U
L
A
J
D
O
N
S
Á
G
O
K

Belső
Pozitív: humoros, vidám, ügyes, jó az állóképessége, éleslátó, barátságos, jól ért a szemfényvesztéshez, diszkrét, független, talpraesett, kevés is elég neki, karizmatikus, ötletes, romantikus, sima beszédű

Negatív: csak saját magához hű, sokszor elfelejt gondolkozni cselekvés előtt, gyáva, nagyszájú, álomképekkel hitegeti magát, lusta, irigy, szerencsejáték-függő

Külső
Leginkább egy macskához lehetne hasonlítani szinte minden téren; mozgása halk és észrevehetetlen, a sötétben is gond nélkül lépdel, nesztelenül, s testi ügyessége is vetekszik a szőrgombócokkal. Ha jobban megnézi valaki, az arckifejezésében is van valami macskásan gőgös és lusta, mint aki nem törődik a világgal, csakis a saját dolgaival. Átlagos magasságával nem tűnik ki a tömegből, s ő épp ezt is szereti; nem duzzadozik az izmoktól, egy nagyobb darab fickó minden bizonnyal könnyen elverné (s meg is esik nem egyszer, hogy ütlegelés nyomai csúnyítják el egyébként jóvágású arcát), ám Monte eléggé tisztában van helyzetével ahhoz, hogy inkább gyorsaságát használva kereket oldjon. Bőre sötétebb, mint az átlagos, szüleit nem ismervén is biztosra vehető, hogy nem teljesen aglaniri vér csörgedezik az ereiben, aranyszín szemei pedig életvidáman csillognak. A hajával minden bizonnyal többet foglalkozik, mint azt rangja lehetővé tenné, s (összelopkodott) ruháival is igyekszik kicsit nemesebb származást varázsolni magának.
 
E
L
Ő
T
Ö
R
T
É
N
E
T
 Monte Shaey visító csomagként érkezett meg Dagda háza elé – szó szerint, a csecsemő ugyanis szó nélkül, ütött-kopott, foltozott takaróba bugyolálva lett egy Tritón menti kis város temploma előtt hagyva, a lépcsőn. Brom Forthwind volt az, aki az épp tomboló viharon túl meghallotta az alkóvban bömbölő gyermeket, és szó nélkül, bár nehéz szívvel vette magához. Fájdalma inkább affelé a mai napig ismeretlen nő felé irányult, aki kénytelen volt elhagyni gyermekét. Brom szerint Monte Shaey (aki vezetéknevét a városról kapta) anyja rabszolganő lehetett, talán kurtizán, talán egyszerűen férfivágy áldozata, sosem kereste fel Montét. A fiú a pap mellett nevelkedett, a templomban, maroknyi másik árvagyermek mellett, akiket olvasni és írni tanítottak az ottani szerzetesek, az igazság azonban az, hogy Monte sosem érdeklődött az Istenek világa iránt, ő az örömöt sokkal inkább a földön szerette volna keresni... 
Korán megmutatkozott, mennyire ügyes, amióta járni tudott, szeretett falakra felmászni, kerítéseken egyensúlyozni, és lógni a fákról, nem egy sérülést szerezve kisebb-nagyobb balesetekből. Tizenhárom esztendős volt, amikor a városban járt egy vándor mutatványos társulat és a pörgő-forgó rengeteg magával ragadta Montét; miután bejelentette szándékát Bromnak, hogy belőle is artista lesz (a férfi igyekezett lebeszélni róla, ám Monte hajthatatlannak bizonyult), másnap hozzájuk csapódott. Tizenöt évesen lépett fel először, és nyolc éven keresztül járta be Aglanirt a társulattal, mígnem a tulajdonos meghalt, az emberek pedig lassan szétszéledtek. Monte igazából nem bánta a dolgot, megtanulta, amit lehetett, és lelkesen vágott neki az egyedül boldogulásnak; utcai mutatványosként keresi kenyerét... Nos, legalábbis a nagyközönség előtt. Valójában hamar rájött, hogy ennyiből ha hátát töri, sem tudna úgy megélni, ahogy szeretne, ám mivel mindenféle kétkezi munkát nyögve fogadna, más lehetőség híján ügyességét és a mutatványosi képességeit használva lopja össze, amire szüksége van.
Huszonnégy volt, mikor először pillantotta meg Dahliát, és nagyjából két pillanattal később el is döntötte, hogy feleségül fogja kérni. Nos, mondhatjuk, hogy döntésének mélysége megkérdőjelezhető volt, ám Monte mindig is könnyedén dobta oda a szívét másoknak, ám ezúttal tartósan ott is maradt, s Monte immár két esztendeje megállás nélkül rohamozza szerelmével Liát, aki felettébb élvezi a figyelmet. Az egyetlen, aprócska gond mindösszesen annyi, hogy Dahlia a Ravenridge család legkisebb leánya, s mint ilyen, nemesi származású. Habár Ravenridge-ék gazdagsága negyedéig sem ér a Tritónt uraló Llewellyneknek, Monte alantas származása és nincstelensége, nem kétséges, a legkevésbé sem volna Dahlia családjához illő, mi több, ha a kezét kérné, a végén fejét vétetnék arcátlanságért. Két esztendeje hát annak, hogy Monte megállíthatatlanul, ám teljes titokban udvarol a leánynak, és újabb meg újabb ajándékokkal halmozza el – nos, lehet, hogy nem egészen megvásárolt ajándékokkal, de szerinte a szándék a lényeg.
Két esztendeje annak, hogy minden este imádkozik mindahány istenhez, hogy ne adják máshoz feleségül Dahliát, és két esztendeje annak is, hogy napjait azzal tölti: megoldást keres, amivel elég gazdag és elismert lehet ahhoz, hogy végül az ő virágszála hivatalosan is a jegyese lehessen.

 

E G Y É B
Család:
- Brom Forthwind - a pap, aki felnevelte [njk]

 

Kaya
 
monaconaomi66@gmail.com

 

2 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2016.07.21. 16:28
winnie

2016.06.12. 17:01
Kaya

 

3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!