aranyköpések Grafika-sarok karaktertérkép
aglanir családjai kapcsolati háló tumblr

naptár

Aglanir.  A középkori birodalom, melyet észak felől a Taranis hegység, délről a Tritón tenger határol. Ez a nem mindennapi vidék az a hely, ahol a legendák életre kelnek. A viszályoktól szétszabdalt világ új hősöket, és szélhámosokat teremt, akik történetét időről-időre elmeséli Anders, a Krónikás.
Légy egy, a világ hősei közül. Válassz oldalt, és csatlakozz egy új kalandhoz.


 

 

 

 

 képre vár: -

 

Téma: NRT, Középkori, Fantasy RPG - hosszú reagok
Szerkesztő: Andes  Mindenes: Kaya
Nyitás: 2016.01.22 Re-start: 2017.07.07.

Évszak: nyár - a harmadik évad végéig!
Regisztrált felhasználók: 13
Játékosok száma: 13
Karekterek száma: 88 (ebből njk: 14)
ebből nő:  43 ebből férfi: 45
Hozzászólások száma a fórumban: 1680

utoljára frissült:
2017.07.21. (15:00)


 

 

 

Hősregék

Kibeszélőposzt

2017.07.07. 14:00, Anders
#forpony

Kedveseim,

Elmondhatatlan hálát érzek, amiért ilyen sokan, ilyen rövid időn belül reagáltatok a megkeresésemre – továbbra is várom a #forponyt, mert minden egyes alkalommal mosolyt csal az arcomra. Be kell vallani, hogy a vállalkozás merész; Az idő és jómagam nem igazán egyezünk, az a kis komisz elég gyakran megtréfál, de azért igyekezni fogok dűlőre jutni vele.

Ahogyan azt az eggyel korábbi irományomban említettem, egy időugrással nyitnánk – minimum egy évvel később, nyáridőben vennék fel a fonalat, egy kisebb polgári forradalom után. Az elnyomott mágusok már eddig is fel-fellázadtak elnyomóik ellen; persze csendesen, eddig leginkább csak suttogva elégedetlenkedtek, de az Aldayrok terjeszkedő hatalmát megneszelve bátrabbakká válhattak. Néhány renegát mágus néhány hétre sikeresen kivívta Nemetona függetlenségét, kizárva a toronyból a katonák seregét… A külvilágból is érkezett számukra segítség; kóbormágusok, zugboszorkák szították az elégedetlenség tűzét, fellázítva a mágiahasználókat az emberek ellen. (A felkelésnek voltak különböző vezetői, de erről majd egy krónikás mesében ejtenék szót, ha ebbe beleegyeztek, kiegészítve azokkal az ötletekkel, amiket ti jónak gondoltok). A forradalom lángjai jó pár hónapon keresztül perzselték a birodalmat, mielőtt sikerült volna vérbe fojtani. Sok mágust végeztek ki; ártatlanokat, bűnösöket egyaránt – még magát a Főmágust is meggyötörték, pedig Ő végig a józan ész hangja maradt. A vezetői posztját is csak névlegesen tarthatta meg; Mindenki tudja, hogy a Torony ügyeit már egyedül a lovagparancsnok tartja kézben. A mágusok helyzete a lázadás óta rosszabb, mint valaha.

Az, hogy melyik tájegységen ezen események alatt mi minden történt, nagyban függ attól, hogy ki, és melyik karakterét szeretné megtartani; Kérlek, hogy ezeket kommentben jelezzétek, kiegészítve néhány mondattal arról, hogy mi történhetett vele, és szerinted milyen kapcsolata fűződött mások karaktereihez. A kommentekben, és a chatben így esély lesz arra, hogy összehangoljuk az elképzeléseinket. Szeretném, ha kialakulna egy ötletbörze, amelyekből a legjobbakat kiválogatva tudunk összegyúrni valami megfelelőt. Természetesen a korábban elkezdett ármánykodások is folytatódhatnak, kiegészülhetnek… Ne fogjátok vissza magatokat!

Előre is várom, hogy újra együtt alkothassunk!

Kommentre fel!

ÁTVEHETŐ KARAKTEREK (ízlésre igazíthatók)

MORON ROCHWADOR

BRANAN ROCHWADOR

GRIFFITH ALDAYR

CYRILL RIMADAR

AURAE VALOTRIEN

SABRINE SOSSA

15 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2017.07.07. 18:21
Bori

Nos, én egy karakteremtől szeretnék megszabadulni, mégpedig Messaryll Ferrastól. Nem tudom, régebben mi volt vele a tervem, de mostmár nem tudnék vele azonosulni...

Ami pedig We'ta-t illeti, nem tudnék elképzeli egy forradalmat sem a mágusok részéről, amiben ő nincs benne.Mikor az egész elkezdődött, még hidegen hagyta, hiszen már ő nem tartozik oda. Fellélegzett, hogy abbamaradt a kutatás utána Rheya környékén, de mikor komolyabbra fordult a dolog, már nem tudott pártatlan maradni, és természetesen amiben tudott segített a többi mágusnak.Azt nem hinném, hogy nagyobb vezetői szerepet vállalt az egészben, de biztosan volt egy-két buzdító szava mágiahasználókhoz. Amikor pedig a forradalmat elfojtották, keserves úton sikerült csak újra megszöknie,súlyos sebeket szerezve és sokáig céltalanul bolyongott. Aztán valahol az Arduinnai rengetegben egy kis kunyhóban élő öregasszony vette gondjaiba míg újra lába nem tud állni.

2017.07.07. 17:00
Bloodless

Szokás szerint úszok a tapasztalatlanság tengerében, de hát... boldogok a lelki szegények, úgyhogy nekiállok.

Azt hiszem, nincs kitől megválnom, így mindenek előtt, sőt... ki tudja, mit hoz a jövő. Mindenekelőtt a meglévő porontyaim szeretném minél gyakrabban játékban látni, az ambíciók még ráérnek.

Lyra nagyobbrészt a köztes időben passzívnak tűnik, de nem felejtette el a korábbi nagyszabású terveit egy bizonyos titokzatos térképpel kapcsolatban, azt hiszem, a plot szabja meg, hogy vissza kell-e vágni a kis virágot, vagy hagyni burjánzani tovább. A felkelés idején tapasztalhatta magában azt a riasztó érzést, hogy valamennyire törődik a varázslók sorsával, (mivelhogy neki is vannak valamiféle nem teljesen hétköznapi képességei), de mivel még magával sem sikerült kibékülnie ezügyben, ennek gyakorlati nyoma sincsen. Továbbra is próbálja megtalálni magát, de már egy jó ideje nem hallotta a szellemek szavát, ennek megfelelően elvétve komorabb hangulatban találhatja a családja. Még nincsenek konkrét elképzeléseim, de épp itt lenne a ideje aktivizálni a kismadarat.
(Ha valakinek úgy tűnik, nem bírok a karakterrel, tessék szólni, nem érzem, hogy a játék érdekében ne tudnék akár lemondani róla.)

Muriel szemernyit egyszerűbb eset, éli a hétköznapjait, nem nyúl a politikához, ha nem muszáj. Tőle telhetően ellátja a harcok sebesültjeit, és ha ez így lehetséges, valószínűleg a Pusztára látogat ellátni a harcok sebesültjeit, de sokkal nagyobb gyanakvással fordul a hatalmasok felé, legyenek varázslók vagy nemesek. Ennek megfelelően az esetleges előrelépéséről is letett.

Hyra reményeim szerint végre játékba tud majd lépni, de mást nem igazán tudok hozzátenni a személyiségéhez, hacsak nem azt, hogy az emberekkel szembeni bizalmatlansága nem csökkent annak láttán, hogy egymást gyilkolják.

Lelkesen várom a fejleményeket! :)

2017.07.07. 16:49
Anders

Drusala hercegnő – A forradalmi hangulat a fővárost sem kímélte. A hercegnő, akinek volt alkalma a mágusok közt időzni, a lázongások kezdetén hangot emelt a varázshasználók jogaiért az országgyűlésben (fivére és több tanácstag legnagyobb döbbenetére). A lázongások a fővárost sem kímélték, így a lányt édesanyjával, és a királynéval egyetemben (nem tudom, hogy Tyria Celawan mellett maradt-e, vagy velük tarott) a zavargások elől vidékre száműzték, miután néhány renegát megpróbált betörni a kastélyba; Akár be is törhettek, és akár Tyria lehetett az, aki megmentette a galamblelkű asszonyokat a megrontóktól. A vidéki tartózkodás alatt jelentős változáson esett át – már bátrabban mondja ki a véleményét, és könnyebben megy szembe édesanyja akaratával. Többször is próbáltak jegyest találni számára, de az „átok”, és a mágusok ügyében vállalt szónoki szerepe miatt kevés vállalkozó szellem akad. A szíve még mindig egy testőr után eped...

Iselle Ventris/Thornton - Még mindig nem békélt meg teljesen a helyzetével, mégis, valamilyen szinten kötődni kezdett a férjéhez; Ehhez hozzájárult újszülött leányuk érkezése. Trevannal az évek alatt szoros barátságot kötött, és szúrós szemmel nézi, ahogy Ezra "kihasználja" a fiút. Kezd beletanulni a vidék nagyasszonya szerepbe, és élvezi, hogy Ezrának köszönhetően rá is több figyelem hárul... Jelenleg is szorgosan csinosítgatja az otthonukat, és szívesen költ ruhára, kelmére, ékszerekre. A lázadásból nem vette ki a részét, ahogy az asszonyok többsége sem.

2017.07.07. 15:56
Ra

Tesla azt hiszem egy év után rájött arra, hogy nem azt a férfit választotta maga mellé akit kellett volna, hanem az igazinak kicsit kopaszabb a tarkója mint az urának. Ha a plot pedig úgy engedi szerintem ideje lenne annak, hogy a szellemek ne kekeckedjenek vele és megajándékozzák azzal a hőn áhított gyermekkel amire olyan régóta vár.

Lamine továbbra is testőr és oda megy ahova kell, az csinál amit parancsolnak neki.
Eirawen pedig mint az Aldayrok felesküdött hűbérese támogatja urát és úrnőjét törekvéseikben. Azt hiszem a Thornton területek növekvése miatt már kerülhetett ő és Ezra összetűzésbe ezen egy év alatt.

További ötleteim pedig azt hiszem ahogy jönnek úgy fognak ide, de lehet csetbe kicsapódni.

2017.07.07. 15:52
Ra

Na akkor csapjunk bele a lecsóba! :D

Három karakterem lenne akitől úgy hiszem leginkább elsietettségük és átgondolatlanságuk miatt előnyösebb lenne elbúcsoznom; Eme három karakter pedig Thadal Dranelos, Zafír és Thilve Carson lenne. Jobb a békesség ennél az új lapnál, ez a három karakter minusz pedig könnyít a lelkemen.
Átruháznám Simon Deerwoodot illetve Moron Rochwadort. Bármennyire is kedvelem őket nem érzem teljesen magaménak jellemüket. :( (Más biztos többet tud majd belőlük kihozni, mint nekem sikerült.)

Ami pedig a karaktereim jövőjét illeti, ejjj... Azt hiszem az nagyban múlik a többieken is mi lesz velük. :D
Carwen minden bizonnyal még mindig Aerten környékén tengeti napjait, a forradalom egésze nem igen borította fel hétköznapjait. Talán egy kicsit határozottabb jellemmé vált mióta elfogadta hogy a múltja nem a jelenje, illetve már nem élete árán titkolja hegyes füleit.
Weston jövője teljesen attól függ, hogy Daphne mit tervez a leánykájával. :D Lehet hogy továbbra is a kalózéletet űzi, de lehet, hogy Delilah miatt valahol délen megtelepedett és megpróbál tisztes életet élni.
Trevan nos... Biztosra veszem, hogy szerves részt játszott a felkelésben, de legalább a kulcsmozzanatoknál jelen volt, akár Ezra ellenzése mellett is. Apropó, Ezra: ha Kaya tervei is egyeznek ezzel, akkor a fiam még mindig az udvarában tartózkodna és próbálna minél bizalmasabb körökbe kerülni a drága befolyását kihasználva. Bizonyára a jellemének alakulására hatással lett volna a Thorton udvarban eltöltött idő, már nem az a tizenhét esztendős jámbor kisfiú aki a Tornyokon belül volt. Valószínűsítem, hogy Iselle az aki még a talajon tudja tartani, de ő is egyre nehezebben. Agenyrnek egyre kevésbé vallja magát. Nem tagadja meg származását, de rokonaival továbbra sem - sőt a forradalom után egyre inkább nem - ápolna baráti viszonyt. Azt nem tudom, hogy esetleg találkozhatott e valamelyik testvérével, ahogy azt sem, hogy Arával keresztezték e egymást útjaik a lázadások hónapjaiban, hisz egész sokat ingázott a Rengeteg és a Puszta közt. Az biztos viszont, hogy érzései iránta és a reménye annak, hogy nyomára lel nem szűnt meg. Azt hiszem sok lehetőség rejlik a fiúkában amit még alakíthat mi történt a körzetében lévőkkel. :D
Rivalen továbbra is Rivalen. Talán jobban elgondolkozott azon melle halad az élete ha Lynet testvérét a tervek szerint sikerült Deatrys-ékhez kiházasítani, a lázadások láttán pedig egyre jobban kételkedik apja generációjának terveiben. Hatalma múlandóságának tudatában úgy hiszem új és más szövetségesek felé is kacsintgat, mint apja. Soha nem tudhatja az ember melyik oldal nyer is majd a háborúban (mert abban biztos, hogy azt a bizonyos háborút még megéli).
Quinlan továbbra is a morcos apamedve, a lánya soha nem szabadul meg tőle. Az meg, hogy mi hogyan történt vele attól függ a felkelések hogy érintették meg a nomádokat. Minden bizonnyal nem igen érdekelte a tény, hogy valahol a gazdag rheyaik fa helyett egymást égetik.
Északi fiam Melion, bizonyára jó sokáig úgy gondolta pórul járt ha Kaya is úgy tervezi és a Lynet meg közte lévő kézfogó valóban megtörtént/megtörténik. Vele valóban minden másokon múlik.
Jod próbálja összetartani a családot úgy is, hogy fivérei kitudja merre járnak és mit csinálnak. Közben meg persze feleségét is próbálja szeretni aki úgy hiszem egy év távlatából már eléggé hozzánőhetett.
Roran a forradalom hallatán előbb északra, majd délre ment... Akár döntethetett úgy is, hogy megkeresi a családját. Akáááár még az apjával is hajlandó lenne találkozni.
Cohl megmaradt Thornwall szellemének.
Tesla azt hiszem egy év után ráj

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 KorábbiakLegelső hozzászólások