aranyköpések Grafika-sarok karaktertérkép
aglanir családjai kapcsolati háló tumblr

naptár

Aglanir.  A középkori birodalom, melyet észak felől a Taranis hegység, délről a Tritón tenger határol. Ez a nem mindennapi vidék az a hely, ahol a legendák életre kelnek. A viszályoktól szétszabdalt világ új hősöket, és szélhámosokat teremt, akik történetét időről-időre elmeséli Anders, a Krónikás.
Légy egy, a világ hősei közül. Válassz oldalt, és csatlakozz egy új kalandhoz.


 

 

 

 

 képre vár: -

 

Téma: NRT, Középkori, Fantasy RPG - hosszú reagok
Szerkesztő: Andes  Mindenes: Kaya
Nyitás: 2016.01.22 Re-start: 2017.07.07.

Évszak: nyár - a harmadik évad végéig!
Regisztrált felhasználók: 13
Játékosok száma: 13
Karekterek száma: 88 (ebből njk: 14)
ebből nő:  43 ebből férfi: 45
Hozzászólások száma a fórumban: 1680

utoljára frissült:
2017.07.21. (15:00)


 

 

 

Aglanir világa
Fórumok : Tritón tenger mentén Fórumok: 

Témák: Hozzászólás (Utolsó)
Aerten

A legnagyobb tengerparti város. Aerten évek óta jó hírnévnek örvend, hiszen virágzik - az itteniek szentül állítják, hogy a város szépsége vetekszik a fővároséval. Aerten az elmúlt évszázadokban központjává vált a szárazföldi, és vízi kereskedelemnek, ez képezi a legnagyobb bevételi forrássát.
Az épületek többsége szögletes, nincsenek kupoláik, tetejük lapos. A falaik szürke palakőből állnak, ablakaik pedig gazdagon díszitettek, színesek. A városban több piac van, az elsődleges éppeb a város középpontjában, ahol a fő utak keresztezik egymást, itt számos külföldi- és luxuscikket be lehet szerezni. A városnak saját kikötője van dokkokkal és rakparttal.
A város maga nem teljesen sík, több negyed alacson dombra épület, ami azt jelenti, hogy egyes utcák, amelyek macskakővel vannak lerakva gyakran lépcsőlbe torkollanak - ezért járhatatlanok mindenféle szekérnek, kocsinak. Rengeteg a régi épület, az üzletek kőtáblákon, vagy kifüggesztett falapokon hirdetik magukat.
A város védelméről vékony palánkfal, és a városi őrség gondoskodik. Azok, akik nem kereskedelemmel foglalkoznak, a környező termékeny földekből, vagy halászatból élnek. A város ura Howe Llewellyn, Isanda királyné édesapja.
 

114 (2017.07.11.)
Daloló Szirén

A Daloló Szirén homlokzatát befutotta a vörös-arany borostyán, elrejtve a fésülködő szirén alakját a cégéren. Az ajtón belépve óvatosnak kell lennie az embernek, hiszen rögtön három meredek lépcsőn kell fellépdelnie ahhoz, hogy egy tágas, világos ivóhelyiségbe jusson. A pult szemben áll a bejárattal, és rendszerint a valamikori kocsmáros takaros özvegye mosolyog hivalkodón a belépőre; Hamarosan pedig előkerülnek a lányai, hogy barátságos erőszakkal az egyik fényesre suvikszolt asztalhoz kísérjenek. Az étel, és az ital egyaránt kiváló.
Jobbra nyílik az ajtó a konyhába és a kamrába, míg egy meredek csigalépcsőn lehet feljutni az emeleti helyiségekbe. Szépen berendezett, takaros hálószobáik vannak - azonban nagyon vigyázni kell az erszények tartalmára, mert mind az özvegy, mind a lányok oda vannak az arany csilingeléséért.

47 (2017.07.07.)
Lovag-mező

Közvetlenül Aerten vára mellett helyezkedik el, a városon kívül a Lovag-mező. Nevét is abból kapta, hogy állandó helye a lovagi tornáknak, ennek megfelelően szépen kialakított küzdőterei vannak, alkalmas mind kézitusákra, mind kopjatörésre vagy íjászversenyre. Kialakított tribünök is helyet kaptak, páhollyal, lelátókkal, hiszen a tornák közönség nélkül mit sem érnek. A mezőn külön helye van az induló bajnokok sátrainak és az őket követő árusok standjainak is, torna idején a hatalmas, zöldellő rét, mely egészen a tengerig nyúlik le s előbb homokban, majd kéklő hullámokban végződik, megtelik élettel. Folyamatos a zene, hömpölyögnek az emberek, gazdag nemesek és szegényebb nézelődők egyaránt, heroldok sietnek egyik helyről a másikra, biztosítva, hogy minden rendben haladjon; itt egy páncélos lovat vezetnek, amott pedig egy állhatatos törp hirdeti fennhangon portékája értékét. A rendre számtalan városőr vigyáz.

179 (2017.07.07.)
Falvak

A parton elszórva több kisebb-nagyobb települést alakítottak ki. A legtöbb helyen a halászat jelenti a legfőbb bevételi forrást. A kisebb falvakban jellemző, hogy a halászok házai cölöpökre épültek, közvetlenül a víz felett. Ezek előtt esőben, és napsütésben szorgos kezek  munkáltkodnak; javítják a halászhálót, és zsigerelik a halakat.

67 (2017.07.07.)
Kikötők

A Tritón tenger parján, a természet adta lehetőségeket kihasználva több kikötőt alakítottak ki. Mindig több tucat hajó dokkol a part közelében. Sokféle hajót látni errefelé.Többségük kereskedő-, vagy halászhajó de időnként egy-egy csatahajó, vagy kalózgálya is feltűnik a színen. A kisebb hajók legénysége csak pár fő, míg a hatalmas gályák akár öteven fős legénységgel is rendelkezhetnek.
A tenger legtöbb hajóját a szél hajtja, de a biztonság kedvéért hordanak magukkal evezőket.

70 (2017.07.07.)
Aerteni világítótorony

Csúszós sziklaszirt tetejét koronázza az égig nyúló kőből rakott épület. Első ránézésre védőbástyának is tűnhet, éjjeli sötétet feltépő fényével pedig egyenesen kísérteties benyomást gyakorol az ember fiára – és valljuk be; a hátborzongatásnak akad is alapja. Aerten világítótornyának talapzata mindig vastag ködgomolyokba burkolódzik, emeletéből minduntan pislákol a jelzőfény, ajtaja pedig csak kivételes alkalmakkor nyílik ki; amikor az öreg, sánta toronyőr úgy dönt, hogy lelátogat a városba, hogy riogassa kicsit a népet, no meg, hogy beszerezze rumkészleteinek utánpótlását. A mogorva férfi sok ember számára okozott már álmatlan éjszakát, hiszen valóban nem a legkedvesebb jellem, mégis jól érti a dolgát; hosszú évtizedek óta Ő gondoskodik arról, hogy a város hajói még vihar idején is épségben térjenek vissza.

1 (2016.08.29.)
Öblök

A part mentén, a sziklák között megbújva sekély öblökre bukkanhat az ember; Sós vizük annyira tiszta, hogy gond nélkül le látni a fenekükre. Nem árt óvatosnak lenni a vízbe merészkedéssel, hiszen a hordalék, és aranyló homokpadok alatt megbújó tengerisünök kellemetlen meglepetéseket tartogathatnak. Az elhagyatottabb partszakaszokon kialakult öblök gyakorta szolgálhatnak kalózgályák kikötési pontjaként.

1 (2016.08.29.)
Cethlion

A partvonaltól északra, még látóhatáron belül magasodik egy homokkőből és palából felépülő sziget. Mivel a szigeten nincs természetes forrás, a növények a harmatra és az esőre vannak utalva. A terméketlen terület földművelésre alkalmatlanná teszi, de különleges fekvése miatt hosszú évszázadokig sajátos feladatot látott el. Valaha az elfeledett istennő, Cetnenn – más nevén Cethlion – jóstehetségű papnői éltek a sziget belsejében.
A sziget mára elhagyatottá, kietlenné vált, ahová élő ember nem szívesen tenné be a lábát. A rend kihalása után templomának csupán néhány oszlopa áll, amelyek dór stílusban nyúlnak az ég felé.

1 (2016.01.22.)

 

Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!