aranyköpések Grafika-sarok karaktertérkép
aglanir családjai kapcsolati háló tumblr

naptár

Aglanir.  A középkori birodalom, melyet észak felől a Taranis hegység, délről a Tritón tenger határol. Ez a nem mindennapi vidék az a hely, ahol a legendák életre kelnek. A viszályoktól szétszabdalt világ új hősöket, és szélhámosokat teremt, akik történetét időről-időre elmeséli Anders, a Krónikás.
Légy egy, a világ hősei közül. Válassz oldalt, és csatlakozz egy új kalandhoz.


 

 

 

 

 képre vár: -

 

Téma: NRT, Középkori, Fantasy RPG - hosszú reagok
Szerkesztő: Andes  Mindenes: Kaya
Nyitás: 2016.01.22 Re-start: 2017.07.07.

Évszak: nyár - a harmadik évad végéig!
Regisztrált felhasználók: 13
Játékosok száma: 13
Karekterek száma: 88 (ebből njk: 14)
ebből nő:  43 ebből férfi: 45
Hozzászólások száma a fórumban: 1680

utoljára frissült:
2017.07.21. (15:00)


 

 

 

Aglanir világa
Fórumok : Rheya Fórumok: 

Témák: Hozzászólás (Utolsó)
Sikátorok

Általában napközben a sikátorok csendesek, de a szűk kis átjárókat ilyenkor is érdemes kerülni, ha az ember nem akar kellemetlen meglepetésekbe botlani. Ha leszáll az éj, a házak árnyékában furcsa kereskedők, és mindenféle szolgáltatást áruló árusok jellenek meg. Az áruk nagy része illegális, és természetesen nagyon ritka -a minőség, és a hatás azonban kétséges.
A táncoló fáklya fényében nagy bátorság szükslges ahhoz, hogy beljebb merészkedjen ide valaki. Aötétedés után gyakran még a városi őrség tagjai is elkerülik ezeket a helyeket.

32 (2017.07.23.)
Királyi palota

A palotakomplexum a város központjában, egy dombtetőn áll. Számos épületből áll, amelyet hosszú, fedett folyosók kötnek össze. A külső falakat rengeteg különböző színű kővel borították, s ez összhatásában szivárványszerűnek látszik. A bejáratot egy kisebb folyón átívelő hídon keresztül lehet megközelíteni, ahol a királyi testőrség két tagja állja útját az érkezőnek.
A széles, kör alakú előcsarnokból több folyosó nyílik, amik némelyike spirális lépcsőkbe, vagy ajtóba torkollik. A központi bejárat csarnokának jobb oldali folyosóiról egy gyönyörűen kialakított nyitott udvarba juthatunk, amelyből egyrészt a kápolna, másrészt pedig két sor várószoba nyílik, melyeken keresztül a vendéglakosztályok érhetők el. A belső udvar szépségéről külön kertészek gondoskodnak, így kora tavasztól, késő őszig temérdek különböző virág áraszt kellemes illatot, míg a hatalmas, márványból faragott szökőkút - tetején egy griffet ábrázoló szoborral -, hű permetet biztosít a meleg napokra. Isunda királyné szívesen tölti itt az idejét kegyeltjei társaságában.
A bal oldali folyosón haladva kevésbé díszes részlegbe juthatunk, amely a konyhát, a kamrát és a palota személyzetének - köztük a királyi testőrségnek - szobáit rejtik. Mivel a palotában gyakoriak a vendégek, akik gyakran húzamosabb ideig maradnak rengeteg szakács és segéd, szolga szorgoskodik a falak között. Az ebédlő, és a bálterem, ahol a királyi pár rendszeresen különböző ünnepségeket ad, szintén a földszinten helyezkedik el.
A tanácsterem az első emeleten található, nyolcszögletű terem, ahová egy méretes ajtón keresztül lehet bejutni. A helyiség közepén egy terepasztal áll, amely Aglanir, arányosan kicsinyített mását ábrázolja - e köré foglalnak a Tanács tagjai, míg a többi nemes a magas helyiségben kialakított körgalériáról követheti nyomon a tanácskozást, és onnan bekiabálva adhat hangot nemtetszésének.
A tanácsterem szomszédságában kapott helyet a könyvtár, amelynek külső falai nagyrészt üvegből állnak, beengedve a kinti, természetes fényt. A fennmaradó falak mellett könyvekkel roskadásig megrakott polcok sorakoznak; A választék széles, bár közel sem annyira, mint Mágusok könyvtárában.
A királyi lakosztályokhoz egy fedett folyosón keresztül lehet eljutni. Fontos tudni, hogy bár folyosón posztoló őrök mereven állnak, de szemükkel mindig éberen követik az előttük elhaladót.

77 (2017.07.18.)
Utcák

Rheyna gazdagságát misem bizonyítja jobban, hogy a legtöbb utcáját macskakő fedi - eltekintve a legszegényebb negyedektől. A város vizellátásáról mesterségesen kialakitott csatornák gondoskodnak, amelyekkel a Varuna folyó vizét vezetik be falak mögé. Rengeteg a híd és jelentős a vízi közlekedés. Az épületek homlokzatát gyakran márvánnyal vagy kvarccal fedik be, amitől a házak törtfehéren kéken vagy rózsaszínen pompáznak, attól függően, hogy hogyan esik rájuk a fény. Maga a város nagyon tiszta. A macskaköves utcákat rendszeresen tisztítják, és még a kanálisokban sem úszkál úgy a szemét, mint más városokban.

30 (2017.07.15.)
Kapu

Rheya Aglanir fővárosa, a politikai élet központja. Itt székel a királyi család, és birodalmi ügyekben is itt születik döntés. Számos fontos ember fordul meg naponta a fővárosban, ezért nemcsak a lakók, de a vendégek védelmére is szolgálnak a kapuk.
A vastag városfalat több helyen szakitják meg falba süllyesztett kisebb, emberméretű átjárók a könnyebb haladás érdekében, de ezeknél is számolnunk kell az őrök kérdéseire. Az országút felöl érkezők, és a szekérrel, vagy egyéb nagy teherrel utazók a főkaput vehetik igénybe, ami méreteit és kidolgozottságát tekintve is hatalmas.
A kovácsoltvas kapu a Sagramour család címerét, az ágaskodó griffmadarat ábrázolja egy pajzsalakban. A kapu két oldalán őrtornyok magasodnak, amelyken rendszeres váltásban őrszemek kémlelik a vidéket.

39 (2017.07.07.)
Ispotály

Az Ispotályt Brighid anyaistenő vallási közössége vezeti. A város szegényebb negyedében fekszik, hiszen a gazdag családok saját gyógyítóval rendelkeznek. Egy hosszú, istállószerű épületben egyetlen, nyitott terem található. Az ágyak rendezetlen sorokban helyezkednek el egymás mellett, ezeket régi függönyökkel igyekszenek elválasztani egymástól.
Orvosok, papok, gyógyítók és más laikus - önkéntes - dolgozik itt, és segít azokon, akiknek szükségük van rá. Bekötik a sebeket, kúrálják a betegségeket, és kezelik a mérgezéseket. Egyetlen egy céljuk van, az pedig a gyógyítás.

10 (2017.07.07.)
Kereskedő negyed

A negyed utcáit mindkét oldalt üzletek szegélyeik. Vannak kisebb, szegényesebb boltok, amelyek ablakai sötétek és porosak, és vannak nagyobban, amik tiszták és világosak. Az üzletek előtt állandóak a kirakodások. A jobb, gazdagabb kereskedők boltjait külön személyzet védi. Időnként, hogy megszabaduljanak az elavul készlettől, kiárusításokat tartanak, ezzel is ösztönözve az embereket a vásárlásra.
A negyed a kereskedők központja, itt található a legtöbb üzlet a városban.

22 (2017.07.07.)
A Fehér Utazó

A közvetlenül a piactér mellett álló kocsma, és fogadó a közemberek és nemesek számára egyaránt kedvelt hely - nem titkolt, hogy a politikai viták egy része is itt dől el, néhány kupa bor, és mézsör társaságában.
A fehérre mázolt, díszes, csalogató ajtón belépve a legtágasabb ivóhelyiségben találja magát a vendég, szemben a söntéssel. A fogadó közepén kialakított tűzrakóban hideg napokon egész nap pattog a tűz, ami mellé öröm letelepedni.
A pult mellett balra elhaladva egy ajtón túl egy kisebb, különálló ivóhelyiséget találhatunk, amit a befolyásos vendégeknek tartanak fenn. Jobbra vezet fel a lépcső a hálószobákig, ahol az utazó kipihenheti fáradalmait. A szobák berendezése egy kissé talán szegényes, de tiszta - erről mindig gondoskodnak a szolgák.

20 (2017.07.07.)
Rheya környéke

A főváros körül elterülő termékeny földek. Dús, smaragdzöld legelők váltják egymást a megművelt, fekete parcellákkal. Ezekhez szolgáltat keretet a reszkető levelű nyárfaliget, melynek zöldellő-aranyló levelei úgy billegnek, mintha éppen üdvözölnék az átutazót. Aki kiér a fák közül, egy földes országút mellett találja magát, és láthatja, hogy túloldalon aranyló kalászú búzaföld ring.

33 (2017.07.07.)
A városörség szállásai

A királyi palotától nem messze helyezkedik el a rheyai városőrség kaszárnyája. Egy nagy lapos épület, amit a városban szolgáló katonai erők használnak a mindennapokban. Falai ugyan nincsenek különösen megerősítve, de igen jól őrzött és felszerelt. Több, nagyobb hálóteremből áll, amelyeken tíz-tizenöt katona osztozik egyszere. Van külön konyha, és ebédlő, és bár az étel nem hasonlítható ahhoz, amit az urak esznek, legalább rendszeresen érkezik.
Az épület hátsó részében vannak a raktárak, az elsődleges tároló épületek a nyersanyagoknak, és a fegyverek számára. Az erődítményhez tartozik továbbá egy kisebb torony, amelyben a magasabb beosztású katonák szállásai találhatóak.
Közvetlenül a kaszárnya mellett található a gyakorlópálya, ahol az őrök összemérhetik egymással a tudásukat.

13 (2017.07.07.)
Őrtornyok

A várost körülvevő falakból emelkednek ki ezek a jellegzetes, karcsú tornyok. A szögletes kilátók a környező épületek fölé magasodva éberen őrködnek a rend felett. Ezekben a tornyokban rendszeres időközökben váltják egymást az őrök, és már messziről észreveszik, ha valaki a város felé közeledik. A felső szinteken kialakított tűzrakókban éjszakánként lobog a tűz, ami a város utcáinak éjjeli világításául szolgál.

11 (2017.07.07.)
Istállók

Az istálló voltaképpen a királyi palotához tartozik, itt szállásolják el a város legtöbb lovát - köztük a királyét, és vendégeiét, amelyek persze különb ellátásban részesülnek, mint egy egyszerű katona hátasa. Az épület nagyon nagy, legtöbb helyen külön beállókkal.
Az épület környéke tele van szolgákkal, akik nap, mint nap az állatok ellátásán dolgoznak.

47 (2017.07.07.)
Piactér

Mint a legtöbb aglaniri nagyvárosnak, Rheynának is van saját piactere. Az ember itt szemtől-szemben találkozhat vérbeli, alkudozó kofákkal és kalmárokkal, és kipróbálhat néhény helyben készült ételt. A kínálat sokrétű, hiszen a kézműves termékektől, a festett kelmén és a zöldségeken át a fűszerekig minden megtalálható a standokon. A piac egy távolabbi szegletében ketrecek, és karámok sorakoznak, ahol lovakat és más haszonállatokat lehet vásárolni. A vásári forgatagban azonban nem árt vigyázni, hiszen néhány ügyes zsebtolvaj könnyen megfoszthatja a bámészkodó turistát az erszényétől, és az értékeitől.
A rendre a városőrség vigyáz.

20 (2017.07.07.)
Bordélyház

Egy szűk utcában eldugva hivalkodó, és pikírt cégér lóg - egy pusztán fátylakba burkolt hölgyet ábrázol. Bár nincs éppen szem előtt, mégis ez az egyik legkedveltebb vendéglátóhelyek egyike. A bordélyház fő profilja nem a vendéglátás, de az ember kap enni, és ami fontosabb inni, ha az kívánja. A finomságokat lenge öltözetű hölgyek (emberek és tündék egyaránt) tálalják fel, akik maguk is a kínálat részei.
Az ajtó egy hatalmas helyiségbe nyílik, ahol barátságos tűz lobog. Díszesen faragott asztalok és székek sorakoznak itt, a padló pedig márvánnyal borított. A pult mögött egy kiöregedett, de agyonsminkelt hölgy fogad minket, akivel nemcsak az ellátásról, de a lányokkal töltött pásztorórákról is meg lehet egyezni.Az oldalszárnyakban külön szobák találhatóak elkülönített fürdővel, szolgákkal és tollal töltött, kényelmes ágytakarókkal.

1 (2016.01.31.)
Radagan Nagykövetség
0 (-)